mash Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1415

hogy legyen valami jó is a topikban

 

  10 ezer vendéget várnak a Magyar Szigetre 2005. augusztus 1. FigyelőNet, MTI

Ötödik alkalommal rendezik meg szerdától a Magyar Sziget kulturális, zenei fesztivált Verőcén, ahol az anyaországi résztvevők mellett erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és a vajdasági fiataloknak kínálnak találkozási lehetőséget.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Toroczkai László hétfőn elmondta, hogy a tíz nap alatt összesen 120 féle programot kínálnak, közöttük neves hazai együttesek lépnek fel és lesznek történelmi ismereteket bővítő előadások, valamint a mai közéletről szóló viták is. Mindezek célja a magyar ifjúság nemzeti identitástudatának erősítése a nemzeti kultúra jobb megismerése által.

A pártpolitikától mentes rendezvénysorozatra az anyaországi résztvevők mellett erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és a vajdasági fiataloknak kínálnak találkozási lehetőséget, hogy közelebb kerülhessenek egymáshoz és elmélyülhessen bennük a szolidaritás érzése - hívta fel rá a figyelmet az elnök. Minderre a Csattogó völgyi volt KISZ tábor melletti 10 hektáros területen kerül sor, ahol faházak, camping, közösségi ház áll rendelkezésre, fiatal házasoknak külön gyerekmegőrzővel.

Az események sora szerdán Tudós Takács János: sötét volt e a középkor? című előadásával veszi kezdetét, majd Tölük Titusz ad koncertet. Másnap Wittner Mária, ’56-os halálra ítélt találkozik fiatalokkal és fellép a Magozott Cseresznye nevű együttes. A következő napok programjai között focitorna, íjászverseny szerepel és a közönség meghallgathatja többi között a Beatrice koncertjét, valamint Waszlavik Gazembert.