milyennincs Creative Commons License 2005.07.31 0 0 3909

Ilyen "felszereltségű" vadászkastély nincs Magyarországon.

Először Betlérre gondoltam, meg Krasznahorkára, de az Andrássyak grófok voltak s nem lett utánuk másé az a két kastély. Feltételezem, hogy a hercegi család nem magyar, tekintve, hogy a két háború közt 10 hercegi család élt Magyarországon (főhercegi mindössze egy): Ezért olyat találni, mely magyar főnemesi, de nem hercegi családé volt, majd még uralkodó is élt (tartósan) a falai közt?

 

Emiatt próbáltam hátulról is, de már késő van, Obrenovicsokat, Karagyorgyevicseket, a Coburg-Gotha család bolgár uralkodói ágát, néztem, de Obrenovics Bécsben hala meg, I. Ferdinánd meg Németországban élt még majd 30 évet, Burglassschlossenben. Milyen náció uralkodója jönne ide lakni (meg meddig tudott volna? "hazájából távozni kényszerülő koronás fő" Az I vh után ? a Coburg Ferdinánd ilyen lenne, de mondom az meg német területre ment.) Vagy Ausztria ? Fraknót nem örökölték, az az előnevük, van persze más kastélyok is Ausztriában, de ott megint vagy a magyar főúr sántít, vagy az uralkodóról "tudnánk"? Egyáltalán hány évet, mennyi időt élt ott? Vagy a főúr nem is magyar ?

 

Konopištét Ferenc Ferdinánd kapcsán kizártad, a

a cseheket véve maradhatna Rohožnice, Český Šternberk , Karlstein, Český Krumlov, Hluboka, az ismertebbek, vagy Lednice, Valtice, de ott meg képet nem találtam, no meg a magyar főúri vadász lógna ki. Pedig ismerős. (Český Šternberkben, Valticén, Lednicén, és Konopištén jártam, na meg az Andrássyaknál)

Ez az egész vadásztörténet azt mondja nekem, hogy az elmúlt 100 évben volt mindhárom személlyel kapcsolatban.

 

Ezen a listán rajta van :)

http://www.skonline.sk/gallery.php?id=63

 

Mehr licht, bitte !

Előzmény: Acquaviva d'Aragona (3897)