DcsabaS_ Creative Commons License 1998.10.15 0 0 184
Kedves Erdeilány!

Nagyon érdekes, amít írsz:
"... ha az adott nő tartós kapcsolatot óhajt az illető úrral. Akkor biza állítsa 3, sőt még több próba elé, hogy kiderüljenek azok a fránya valódi késztetések és szándékok. De ha a nő szintén nem akar mást, mint az üres életébe egy emlékezetes éjet beengedni, akkor szerintem a kurvaság - avagy ribanci mivolt - bélyege nélkül is maga fölé teperheti a leírt lovagot akár órákon belül is."

Ezt a megközelítést elsősorban magasan képzett nőktől szoktam hallani, akik viszont jórész vagy egyedül maradnak, vagy pedig egy olyan "kapcsolatban" kötnek ki végül, amit bevallva, vagy be nem vallva, de szinten alulinak éreznek. Nem is csoda, hiszen a vázolt módszerrel a nő így pont azokkal szemben támaszt falat, akik megfelelhetnének neki, ámde "a falu (részeges) bikáját" kedvezményezi. (Holott a próbatétel célja fordított.)
Nem szeretném profanizálni a dolgot, de szerintem egy létező pszichikai effektust fejez ki a mondás, miszerint: "azé a nő, aki megműveli". Ezért a nő számára _veszedelmes_ dolog azt játszani, hogy vannak ugyan elvárásai, de időnként felfüggeszti őket. (Rosszabb, mintha nem lennének.)
Egyébként egyáltalán nem az órákon belüli "lovaglást" kifogásolom, hiszen az egyik ember percek, vagy éppen pillanatok alatt is bizonyságát adhatja olyasminek, amire a másik 100 év alatt sem volna képes. Megbélyegzésről egyébként sincs szó, hiszen egy kívülálló sosem tudhatja pontosan mi miért történik 2 ember belső kapcsolatában. Ez alól talán csak az a kivétel, amikor valaki elmeséli saját inkorrekt viselkedését, anélkül hogy megbánná, vagy hogy egyáltalán tisztába jönne annak kétes értékével. A helyzetet ahhoz hasonlíthatnám, mint amikor 3 bankrabló közül, akik a zsákmányon osztozkodnak, valaki elfogadja a másik javaslatát, hogy a harmadikat tegyék el láb alól, mert úgy több jut majd nekik. Ha ugyanis belemegy ebbe, azzal megássa tulajdon sírját is, vagy pedig még 1 (összesen 2) gyilkosságot lesz kénytelen elkövetni - megelőző jelleggel. Ezért igen rossz pont a szememben, ha egy nő becstelenül csalja a férjét, még ha velem is tenné. (Bár éppen ezért nem is tudom elképzelni, hogy ilyesmibe keveredjek.)

Kérdezed:
"S továbbá az is kérdés, hogy az általad vázolt csodapasi egyáltalán rá akar-e ugrani az adott hölgyre az első éjjelen, amennyiben valóban komolyak a szándékai?"
Ha a csodapasi valóban olyan csodálatos, mint amilyennek látszik, akkor egyértelműen NEM. Kimondottan elvárja, hogy bizonyíthassa elkötelezettségét, ha pedig ennek szükségtelenségére figyelmezteti a nő (bátorításnak szánva), sarkon fordul. Ugyanezt teszi, ha a nőt olyan felszínes kapcsolaton kapja, ahol valamelyik "falu (részeges) bikája" volt a kedvezményezett.