Szerintem ezzel a teszttel az a gond, hogy mivel nem egyedül élünk a bolygón, a többiekhez is alkalmazkodnunk kell. Ergo sokszor előfordul, hogy megakadályozzuk, hogy a másik azt csinálja, amit akar stb. Az autópályán is csak egy irányban lehett hajtani pl.
Az alábbi kérdésekre pl szerintem az emberek 99%-a válaszolhatja, hogy "az apám" vagy "az anyám" vagy "a kedvesem/férjem/feleségem". És ha őszinte vagyok magamhoz, a kedvesemmel kapcsolatban rám is igaz, hogy szeretném befolyásolni, hogy mi legyen (pl hova küldjön önéletrajzot, milyen állásajánlatra mondjon igent), sok esetben konkrétan megmondani, mit tegyen (pl keljen fel, mosogasson el, ma a kedvemért menjünk ide vagy oda), megakadályozni, hogy valami mást megtegyen (ne hallgasson éjjel 10 óra után kemény rockot), megmondani, hogy mit birtokoljon,(rendszeresen veszek neki pl ruhákat) és megakadályozni, hogy valami mást birtokoljon (pl azt a szörnyűséges inget :-)) vagy kidobom a lukas zokniját, amiről ő úgy véli, még remekül elhordhatná néhány évig ). Ez van.
És szerintem ha bárki őszintén végiggondolja azokat a személyeket, akikkel együtt él, akkor hasonló megállapítást tesz (vagy én tényleg egy elnyomó személyiség vagyok... ajjaj).
Lényeg a lényeg: ezek a kritériumok pont arra jók, hogy a hozzád legközelebb állóval összeugrasszanak. Szerintem.