Hát nem semmi mind ezt végigolvasgatni. Fokgyemekröl csak annyit, hogy sztem létezik náluk jobb rendszer is, és tényleg gyakran meghibásodnak (ugye, 38-as villamos, Hüvösvölgy tér :-) ...), de az esetek többségében csökönyös véleményem szerint a vezetök a hibásak hanyagságuk miatt. Volt már olyan, hogy valaki kikapcsolta a bemondást, és manuálisan mondta. Bár, ha élvezi... Jópofa bemondások a "Zsíroshegyi úthoz érkezünk" illetve közeledünk, stb.
A megállóelnevezésekröl érdekes vita bontakozott ki, én inkább Freehill irányát részeíteném elönyben, bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én azelött is megnézem a térképet, hogy a szomszédba átugrom. :-) Viszont emiatt nem is tévedtem még el...általában. Én is fontosnak tartom, hogy térképen azonosítható legyen a megálló, ezt pedig a "Csöpi kocsma", az alsó-felsö, ill. aut. ford. és aut. vt., esetenként az aut. áll. megállónevek nem igazán segítik elö. Nehéz lenne azonban egységes szabályozást bevezetni, pláne nem nemzetközileg. Kijevben a metróállomások nagy része pl. egész egyszerüen egy városrészröl van elnevezve, néha nem is tudom milyen alapon, hisz esetleg egy másik városrészhez még közelebb is van. Budapesten pedig néha tényleg zavaróak a különbözö nevü megállópárok (7A Puskás Tivadar utca / Bikszádi utca), holott mindkét megálló egy vonalban van, csak az út másik oldalán épp nincs keresztutca, így a 200 méterre levö utca nevét adják a megállónak. A tereknél ez pl. kifejezetten zavaró, hiszen ekkor mindkettö megálló kaphatná a tér nevét, mégis vannak kivételek (59V Királyhágó tér / Ugocsa utca). A változtatásra való hajlandótlanság szintén eléggé zavaró tényezö kis hazánkban, bár vannak néha felesleges változtatások is (én pl. direkt nem hívom a Népstadiont Puskás Ferenc stadion állomásnak, a Stadionok elnevezést pedig igen jellegtelennek tartom). De pl az ilyen "TSZ" szintü neveket egész nyugodtan megváltoztathatnák.
Megállónevek után azért visszatérve a topik tartalmához, van még mit fejleszteni az utastájékoztatáson mind Budapesten (és a többiek tapasztalata szerint) országszerte.