vfo Creative Commons License 2005.07.26 0 0 107

"És semmi bajom a felingerlésükkel. Csak annak módját vitatattam, amit viszont nagy ívben kerültél el válaszodban, hogy ez a felingerlés nem csodák által történik. "

Ne keverd össze azt, hogy a zsidók jelet kívánnak, a felingereltetésükkel. Ugyanis őket pont az ingerli fel, hogy az Örökkévaló a pogányok között is lakozik. És ez a lakozás nem teológiai okfejtések, vagy a szeretet-megnyilvánulások, hanem Isten manifeszt jelenléte, azaz jelek, csodák, angyali jelenések, vagy akár füst- és tűzoszlop által történik. Ugyanis a zsidók ehhez szoktak hozzá az Úrral való járás közben. Ezért kell nekik a jel és a csoda, nem pedig az okoskodás, meg az újszövetségi igazságoknak az ÓSZ alapján történő deduktív levezetése, meg pl. az agapé kontra filosz számolgatása, hogy mi hányszor és milyen mértékben van jelen az Igében. Ez ugyanis tőrőlmetszett pogány szokás, és semmi köze a zsidó (keresztény) módon való gondolkodáshoz.

 

"Miszerint tökmindegy, hogy egy prédikáló milyen szívvel prédikálja a Krisztust, Isten ismeri az övéit, s akit el akar hívni, azt akár így is elhívja."

 

Igen. ez így van. De ez pont Jézus állítását támasztja alá, mert a hamis szívből való prédikáció során valóban kapnak vezetést meg elhívást azok, akik az Úréi, de azok, akik nem az Úréi, szerinted mit kapnak egy olyan szolgálattól, ami hamis szívvel, de helyes Jézus-képet prédikál? Könnyű kitalálni: Nem az Úrhoz való vezetésben részesülnek egy formálisan helyesen prédikáló által. Ugyanakkor egy olyan személy, aki szerelmes az Úrba, és formálisan hasonló üzenetet ad át, mint egy nem egyenes szívű, sokkal több embert tud megérinteni és sokkal több embernek tud valóságos alternatívát felmutatni a világgal szemben.

 

Emellett ismételten felhívom a figyelmedet a személyeskedés befejezésére. Attól, hogy valami miatt neked nem szimpatikus a habitusom, vagy az okfejtésem, még nem kell lemenned a személyeskedés mélységeibe, ha már igényt tartasz arra, hogy bárki is odafigyeljen a véleményedre. Rontja ugyanis a hiteledet.

 



 

Előzmény: esefi (94)