Amet Creative Commons License 2005.07.26 0 0 106

Kedves Lucilius!

 

Az Úr Jézus azt mondta, hogy nála nélkül semmit nem cselekedhetünk. Mivel Ő az Isten, és mindennek fenntartója, ezért ez érvényes a levegővételtől, a csodáig minden dolgunkra. Pál is azt mondta, a szentlélek ajándékairól, amik Isten cselekedetei, hogy: "...És ezt megcselekeszszük, ha az Isten megengedi.(Zsid 6,3)"


Tudni kell, hogy vannak jelek és csodák, amiket a hamis próféták Jézus nevében produkálnak, gondolván, hogy ha hisznek, akkor már külön engedély nélkül is azt csinálhatnak amit csak akarnak. De ezek az ember egóját emelik, ezért nem hasznosak. Jézus neve nem egy varázsszó, mégis akként használják, amit nem volna szabad (lásd Skéva fiai).


A nyilvánvaló nagy isteni csodák ideje (céljaikat betöltve) lejárt. Azért, mert a csodának kényszerítő ereje van, és Isten senkit nem kényszerít semmire. Senkit nem kényszerít megtérésre, jobb belátásra, bűn elhagyásra, pedig sokan ennek érdekében pedáloznak csoda csikarásban sok fölösleges sebet ejtve, amihez az Úrnak semmi köze nincs. Jó példa a csoda kevés lelki hasznára a vörös tenger kettéválása, aminek következtében Izráel megmenekült a sarkában nyomuló Egyiptomiaktól. Pár nap mulva amikor nem volt vizük, már visszatért a csoda álltal elűzött hitetlenség, és azt kérdezték: Hol az Úr?


Ugyan így az ördögi megszállások ideje is lejárt. A megszállás mint a Gadarénus esetében is azt az állapotot jelenti, amikor az ördögök tudják, hogy egy adott embernél vannak. Annak testét az ember akarata ellenére tudatosan használják, annak szemével látnak, szájával nyilatkoznak, cselekszenek ebben a világban. A szabadítás után nem tudtak visszamenni, mert ennek az ember akarata ellenállt.

 

Más az eset a gonosz embernél. Ő nincs megszállás alatt, hanem önként hajlik a gonoszra. Igy öszzeköttetésben van ugyan a Pokollal, de a nála lévő ördögök őt nem látják, és nem ismerik, és nem is tudják, hogy nála vannak, csak hajlamaik folynak be a gonosz ember hajlamaiba aki ezekből gondolkozik, és cselekszik. Ezeket az ördögöket nem lehet elűzni, mert a gonosz ember akarja, és kedveli a társaságukat.


Ez az utóbbi állapot sokkal rosszabb mint az előző, mert az örök élet helyére döntő befolyása van. Ezért az Isteni szabadítás első sorban erre irányul. Tehát az Úr szavai, amikor mennybemenetele előtt a benne hittel bírók ördögüzéséről, kígyók felvevéséről, halálos italok ivásáról, új nyelveken szólásáról, betegek kézrátétellel való gyógyításáról szólt, akkor ördögűzés alatt a térítést, kígyók felvétele alatt a tévtanítások bátor megmutatását, halálos ital alatt a szeretet nélküli hamis hitelvek leleplezését, új nyelveken szólás alatt az Ige mennyei jelentésének (elrejtett manna) értését, betegekre vetik kezeiket és meggyógyulnak, ezek hirdetését a félrevezetett, és eltévedt kereszténység között-értette.

Ma az Úr akaratából származó nyilvános "fizikai" csodák történése a fentiek miatt kevés.

 

A kereszténység megromlása, a hamis hitelvek elterjedése, és azok meggyökerezése (Pl: predesztináció, isteni személyek háromsága, napok kiemelése, csak felnőttkeresztség, Máriakultusz, stb) kiírtotta az egy igaz istenbe vetetett normális hitet, és eljuttattott oda amire az Úr Jövendölt: " Amikor az embernek fia visszajön, vajon talál e hitet a földön?" Itt van az idő amikor a hamisat igaznak látják, és az igazat hamisnak.

 

Üdv: Amet

Előzmény: Lucilius (97)