Törölt nick Creative Commons License 2005.07.26 0 0 40

nem tudom mit tanulnak a közlekedésmérnökök (sajnos)

 

"Szóval korántsem egyértelmű."

 

onnantól kezdve, hogy egy megálló "ki van nevezve" alsó-felsőnek, egyértelmű.

szerintem maximum akkor nem lenne egyértelmű, ha több néven futna ugyanaz a megálló. (éppenséggel erre is van példa a volánok gyakorlatában......)

 

"egy nagyobb településen abszolút nem mond semmit."

 

nemtom, de nagyobb településen én még nem láttam ilyet. inkább falvaknál, ott meg mondjuk a közepes méretűeknél jellemzően.

(de ha van ilyen, akkor egyetértek, hogy nagyobb helyen nincs értelme.)

 

"Az autóbusz-váróterem, autóbuszforduló azért nem tetszik, mert a "hol van a megálló?" kérdésre így válaszol: "ahol a busz megáll (ezért várnak rá pont ott)", ill. "ahol a busz megfordul". És hol áll meg/hol fordul meg? Hát nyilván a megállóban! Azaz a kör bezárult, anélkül hogy információt kaptunk volna arról, hogy mindez hol is történik!"

 

dehát ez minden megállónál így van, nem?

az autóbuszforduló az - jó esetben - egy jól beazonosítható hely (ha több ilyen van, akkor is, mert más a nevük), pont ugyanannyira, mint mondjuk egy művház. ha nem tudod hol van, akkor nem tudod. egyiket se.

a forduló szerintem amúgy is kisebb helyeken van (ahol azért túl nagy választék nincs), vagy elé van téve, hogy "x utca, ford.", vagy pedig nagyobb helyeken betérésekben. tehát bemegy a járat, megfordul, és irány vissza, aztán az elágazástól folytatja az utját.

 

aztán lehet hogy nem jól van így, csak ez jut most eszembe hirtelen:)

Előzmény: Freehill (38)