actionman Creative Commons License 2005.07.24 0 0 90
Azért nem voltak reformátorok, mert azokhoz a bibliai igazságokhoz, de legalábbis egy részükhöz való visszatérést hirdették, melyektől éppen a római felekezet tért el.

Szerinted megis mit csinalt Luther vagy Kalvin? Nemde ujrafelfedeztek pl. a hit altali udvozulest. Mit csinal egy reformator? Ujraformal. Visszaformal. Visszalakitja azt, ami deformalodott. Megszuntettek a visszassagokat (amit ott es akkor lehetett). Ma talan nincsenek reformatorok? Dehogynem. Mi csinalnak? Az elhajlasokat szuntetik meg. A tevtanitasok ellen harcolnak. Satobbi. De ha erdekel, hogy *valojaban* mi a reformacio, akkor hadd ajanljam figyelmedbe egy reformatus szerzo egyik konyvet: Csia Lajos: Orok reformacio. Meg fogsz lepodni.

A te logikád alapján Pál apostol is a reformátorok előfutára volt

Maradjunk annyiban, hogy olvasd el az alabbi konyvet (kb. 300 Ft), es *akkor* megertesz. Ha meg nem ertesz valamit, batran kerdezz...

A római felekezet amúgy pl. az újjászületés területén is biblia-ellenes teológiát és gyakorlatokat alkalmaz,

Nem igazan latok kibekithetetlen ellentetet a gyerekkeresztseg es Isten ujjaszulo munkaja kozott. Vagy arra gondolsz, hogy ha egy ujszolottet megkeresztelnek a katolikusok, akkor annak mar annyi, az mar sosem fog ujjaszuletni?

a szentek kultuszát, vagy a papi rendet, mely nem az újszövetségi minta alapján jött létre, meg még sok mást.

Nem feladatom megvedeni a katolikusokat, de en ugy tudom (javitson ki egy romai katolikus), hogy ok a szentjeiket nem ugy tisztelik, mint az Urat, nem keverik ossze Istent emberekkel. Az egyhazszervezet pedig nem egy kobe vesett merev dolog, es bar nekem szemely szerint sokkal jobban tetszik a hivek egyetemes papsaganak elve (es gyakorlata), de akar meg jo is *lehetne* az oveke.

Úgyhogy ezért mondom, hogy a római felekezet nem Krisztushoz vezeti a hívőket, de sok olyan hívő van közöttük, aki a neki adatott világosság szerint keresi Istent, ami bár nem biblikus, de mivel nem ismer mást, ezért az Úr a szívét vizsgálja meg, nem pedig azt, hogy mennyiben bibliai a gondolkodásmódja, ugyanis Isten irgalmas.

Nem ertek egyet.

aki ennek ellenére katolikus létére tudatosan ellenáll a bibliai igazságoknak, és a rábízott embereket tévútra vezeti, nem fog felmentő ítéletet kapni Istentől, mint ahogy az egész felekezet sem.

Akkor dontsd el vegre, hogy az egesz romai katolikus felekezet megy a pokolba avagy sem. Ha mar beultel a biroi szekbe.... Nem arrol van szo, hogy en nem itelnem meg akarmelyik felekezet tanitasat, de ovakodok barkit is leiirni Isten elott.

ActionMan
Előzmény: vfo (88)