actionman Creative Commons License 2005.07.24 0 0 85
Ezek és más felekezetek nem a reformátorok előfutárai voltak, hanem a bibliai igazságokat kereső hívők

Imho ok igenis a reformatorok elofutarai voltak, de ezen nem veszunk ossze.

Nem a papokat ítélem meg, hanem a felekezetet. Az pedig nem Krisztushoz vezeti az embereket, hanem máshova.

Egy felekezet nem vezet senkit sehova, hanem az egy ogalom. A papok vezetik a hiveket, nem veletlenul hivjak oket pasztornak.

Nyilván nagyon sok olyan hívő van a római felekezetben is, akik a saját világosságuk szerint igyekeznek istenes életet élni, de ez mindössze azt jelenti, hogy ezek az emberek, ha odaállnak a Bíró elé, felmentő ítéletet kapnak, mert a lelkiismeretük szerint mindent megtettek, hogy Istennek kedves életet éljenek.

Es tedd batran hozza elozo allitasodat is, hogy ezeket az embereket nem Jezushoz vezetik. Valami nem koser ebben. Mert ha valaki ujonnan nem szuletik, akkor nem mehet be a mennyek orszagaba. Ha pedig nem megy Istenhez, mert nem oda vezetik, akkor hogyan szuletik majd ujja? Hogy all majd Isten ele az, aki nem is ismeri ot? Szoval meg mindig azon toprengek, hogyan udvozulhet az a "nyilvan nagyon sok" romai kat-s hivo, akit nem Istenhez vezettek. Mert ha nem ohozza, akkor csak a Satan marad. Masreszt meg mindig azon morfondirozom, hogy mi alapjan allitod te az eddigi es jelenlegi osszes r. kat-s paprol, hogy nem Istenhez vezeti a rabizottakat?

Amit irtal, felteve, hogy nem sajnalod a hitet attol a "nyilvan nagyon sok" romai katolikustol sem, eppen eleg akarmelyik embernek. Azt cselekedje, amit mar eddig megismert az igazsagbol. Es hat szegenykem, legfeljebb nem 10 varost kap, hanem csak 2-t. En egy ilyen elet utan nyugodtan allnek/ok majd a Biro ele, ha mindent megtettem az o neveben, amit csak lehetseges volt.

ActionMan
Előzmény: vfo (74)