talajmente Creative Commons License 2005.07.22 0 0 13

No de ha tényleg beléd kötöttek és tényleg ok nélkül, miért nem azt írod le?

 

Persze a biztonsági őröket nagyon kevesen szeretik és érthető okból - a jelek szerint b.őr ma bárki lehet, nem kell hozzá tánc- és illemtan leckéket venni.

 

Eszembe jutott pl., amikor teljesen betelt az erkély: nagy sóhajjal összeszedtük az összes borosüvegeket és banánosdobozokba pakoltuk. Épp tele lett az Astra csomagtartója.

A Corát választottuk, mert szeretjük az automata üvegvisszaváltót, az vicces.

De aznap a Cora korábban zárt mint hittük és már csak negyedóránk volt. A vásárlásról lemondtunk, azért a dobozokat becipeltük, ha már ott voltunk.

Kedvenc automatánkat azonban már kikapcsolták.

Ott álltunk vöröslő képpel és hajladoztunk a banánosüvegek alatt, mint oroszlánfing a szélben, mikor ott termett két. b. őr.

Vigyorogtak, mi köszöntünk, és egyikük azt mondta: - hehe, nincs szerencsétek.

 

Majd megpukkadtam.

Vágytam földhöz vágni a cuccot, de még epés megjegyzésre sem volt időm, már csak a hátukat láttam.

 

(A piacgazdaság lényege, hogy a Tesconál udvariasabbak, tehát az ember oda jár és a Cora jól tönkremegy, ugye?

Fenét. A Tesconál még bunkóbbak voltak, tehát legközelebb ismét a Corából távozunk vert seregként, majd egy kicsit megégetjük magunkat az Auchanban, a sarki közértet bezárták, enni-üvegvisszaváltani meg muszáj, ugye.)

 

Bocs, szófosásom van:

Az igaz, hogy mértéken felül termelünk borosüveget és elsején jól jön az ilyesmi, de az önbecsülésem többet ér, tehát újrahasznosítani fogom inkább a cuccot. A házunk előtt van ilyen szelektív műanyag izé.

Most azt tessék megmondani nekem, hogy a polgártársak mé' hajnali hatkor veszik igénybe ezeket, amikor egész nap ott a lyuk a tetves konténeren?

Hajnali hatkor. Ütemesen. Húsz-harminc. És pipiskedni kell minden egyes üveggel, tehát lassú a művelet.

És nem legyinthetek álmatlanul forgolódva a vackomon, hogy micsoda alakok vannak, mert pont ezek a rendes emberek...)

 

ígérem, majd leszek rövidebb:

Szóval semmi tipped, hogy miért csesztetnek pont téged az őrök? Az arcberendezés nem indok. Illetve ha pl. etnikai problémáról van szó, akkor ombudsman, Parlament, nagy nyilvánosság: újságok, Index; akár Brüsszel, vagy bármi, de semmi esetre sem sunyi módszer!

Előzmény: kacagógerle (11)