széles tamás Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1608

Ma ismét tapasztalatokat szereztem a PLH-s ügyintézésről. Engedjétek, meg, hogy megosszam veletek is! Elöljáróban magamról annyit, hogy finoman szólva is hidegrázásom van a "közhivatalnokok"-tól.

 

A történet hétfőn kezdődött, amikor a repülési osztály illetékesének átadtam minden dokumentumot, ami a mot "C" betétlap kiállításához kell. Ugye innen indul a 30 nap, ami az államigazgatási eljárásokra irányadó.

 

Kértem az előadót, hogy írja rá az anyagra, hogy NE postázzák, mivel holnap után elutazunk és nem szeretném, ha esetleg elkallódna, vagy a postaládában gyűlne. Ma reggel biztos ami biztos alapon felhívtam a PLH-t. Judittkát éppen helyetesítik, és így nem is az illetékessel, hanem a helyettesítőjével tudtam beszélni. Elmondtam, hogy csupán azt szeretném, ha véletlenül sem postáznák amíg nem leszek itthon, és kértem, tegyék félre, ha hazajöttem beugrok érte. Még dél sem volt, mikor felhívott a hölgy és közölte, hogy a betétlapot elkészítették, aláírva lepecsételve vár az ügyfélszolgálaton. A PLH tartotta a 30 napos határidőt, csupán a nullát felejtette el a végéről. :-)

 

Ismét kellemes tapasztalatokkal gazdagodtam.

 

Köszönöm!