HAL9000 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 463

Sajnos nem.

Első példa: Ugye emlékszel a zámolyi ügyre? Szörnyűséges volt a romagyűlölet akkoriban, liberális szemmel. 40 értelmiségi nem volt rest hálálkodó levelet írni a franciáknak, hogy befogadják őket... (Országfeljelentés?...) Pedighát csak annyi történt, hogy néhányak köztörvényes viselkedése egyre inkább belegabajodott a jog hálójába.

Most is történt hasonló eset, nem is olyan rég. A derék értelmiségiek ismét nem voltak restek lánglelkű szónoklatot tartani a szörnyűséges fajgyűlölet ellen. Lehet, hogy már kérték is a menedékjogot Józsikáéknak - lehet, hogy most még Pokorni is csatlakozott volna az aláíráshoz, nehogy azt lehessen mondani, hogy... - csak most kicsit hamarabb jött a bökkenő, és a derék antirasszisták lufija kidurrant, mielőtt még hasonló méretűre tudták volna fújni.

 

(Nos, szerintem az az a hozzáállás ami sokmindennek segít csak a romák ügyének nem.)

 

Második példa:

Magyarországon az abszolút alkoholra számított szeszfogyasztás 1950-ben még 4,9 l/fő/év volt, az 1980-as években azonban már meghaladta a 11 l/fő/év értéket (1. táblázat). Ezzel a fogyasztással hazánk a legnagyobb alkoholfogyasztó országok negatív rangsorában a hatodik helyre került. Az elmúlt években valamelyest csökkent a fogyasztás, de továbbra is meghaladja a 10 l/fő/év értéket, és jelentősen meghaladja az európai átlagot.

Magyarországon a mértéktelenül sok alkoholt fogyasztó férfiak aránya nem változott lényegesen az elmúlt 15 év során: a felnőtt férfi lakosság egyötödét (800000 fő) érintette ez az egészségkárosító hatás. A nők között 15 év alatt 1,5%-ról 5,2%-ra nőtt a rendszeresen italozók aránya, ami 200000 főt jelent. (forrás:Google/MedicalTribune)

 

Szerencsére a drogfogyasztás még nem terjedt el ilyen mértékben, de ha egyesek azt terjesztik, hogy ez milyen "cool", akkor majd alakul a helyzet... Kik tűzik ezt a hamisan liberális célt a zászlójukra?

 

Harmadik példa:

Ha nem alkalmazunk kettős mércét, akkor a diktatúrák idején elkövetett emberkinzásokat egyenlően kell elítélnünk. Ennek ellenére Kuncze adott egy igazolást egy ausztrál bíróságnak arról, hogy az ÁVH-sok nem vertek embereket.

 

Tehát, hol a hamisítás?

Előzmény: figyelő (461)