Üdv.
Irigyellek, hogy ezeken a helyeken volt lehetőséged filmezni!!!
Mifelénk sajnos a sárszalonkafélék nemigen jellemzőek, viszont tél után, mikor már 6-8 C melegek vannak, ha csak tehetem kint vagyok a jó helyeken. Ma már nem puskával, csak úgy szemlélőként. Sajnos, ez a munkám miatt eléggé problémás néha, de ha a közeli reptér mellett a buszból megpillantom az első bíbicet, aznap alkonyatkor már kint vagyok!
Törzshelyemen, ahol 2 m-es akác-sarj van egyik oldalról, másikon meg ritkás égeres (jó laza a talaj, valamikor tó is volt ezen a területen) található - volt olyan, hogy 16 db.-ot számoltam meg. Ekkor napközben mértem otthon 12 C meleget. Volt közte egyesben repülő, amit bottal is le lehetett volna ütni, és volt "cvikkben" egymásután 2 pár is! A két redőrész közti jó széles uton olyan figurákat mutattak be, hogy szemmel is alig lehetett követni. Ha valaki látna ilyenkor, biztosan azt gondolná, hogy hülye vagyok - tátott szájjal ide-oda forgatva a fejet várom az első pssz-pszz- korr-korr-t.
Következő nap hívtam a haverokat is, és szégyenszemre egyet sem láttunk, valszeg továbbálltak. Viszont 3 nap múlva ismét láttam 7 db-ot....
Érdekes, hogy amíg aktív vadőr voltam, a társaságból 4-6 fő járt ki rendszeresen. Egy helyen találkoztunk, és a húzás végén egy-két korsó sör mellett még elbeszélgettünk 2-3 órát. Az első kört természetesen az fizette, akinek sikerültfelvennie az elsőt.
A tagság többi részét nem érdekelte! Viszont ez a pár ember kívülről fújta Fekete I., Bársony, meg a többi nagy vadászíró szalonkás novelláit.