Mumu Creative Commons License 2005.07.17 0 0 221

Termeszetesen megteheted.

De a peldad isteni didaktikus  anyag arra hogy miert nincs az orszagba egeszseges elorevivo vita es talan arra is hogy miert -tovabbra is allitom-beteg az orszag.

Te onkentesen de az en alahuzott meghivasomra beleptel egy olyan helyre ahol tobb nezet van es ezzek a nezetek-megfontolt szandekkal -arra vannak "karhoztatva " hogy utkozenek egymassal. Egy olyan kozetbe kerultel ahol a szabalyok es azoknak megszegesenek sankcioi koteleznek egy civilizalt vitara,ahol azok nem vegzodhetnek a masvelemnyt  elutasito szitkozodasokba , egymas lekiabalasaba.

Az erveket ervekkel lehet megvalaszolni es a "csak" nem erv, nem ertek.

A kerdesekre az ellenervekre nem akarsz ervekkel valaszolni hanem csak kijelento modon meggyozodesedet (amihez jogod van )  hangoztatva "mar pedig..."-el le akarod zarni.

Nem erzed jol magad nalunk ,olyan korbe ahol mindenkinek joga van ervelni.Szivesebben belyegezned meg a tarsakat olyan jellzovel amely elhallgatatna ,alacsonyabb poziciora kesztetne hogy az erveket ne lehesssen ertekesiteni. A valasz mindig :En mar csak..."

Egy intellektuel mint ahogy Te is (errol meggyozodtem)vagy az ellenervekbol el..Azokat tanulja meg elvetni ,megtapasztalni mennyire hatnak a sajat eszkozok menynire tudnak parbajba gyozni.De Te a  virtualis parbajt nem akarod.

A gyuloletet amely ki tudja milyen kepen kerult a szivedbe (talan emberileg ertheto modon ) se modern vitakereteben se Istenfelo keresztenyi engessztelhetoseg folytan nem vagy hajlando kioltani ,megtartod mint  az egyeduli vedelmet a masik erve ellen.

Igy a vita klub ahol igenis minden szitkozodas nelkul eloadhatnad erveidet ( nem iteleteidet )nem a megfelelo mezo szamodra. Az igaz hogy a keresztes hadjarat nem konferencia. De mi nem menetelunk Jeruzsalem fele elfoglalni a Szent Foldet hanem a sajat csapataink kozott kell rendet,beket teremteni. .Valoszinu hogy jovore atveszi aToeld preferealt ero ahatalmat igy az is valoszinu  hogy egyszerre minden jonak fogsz talalni amit a hatalom tesz,akkor  is bizony csak a gyulolettel tudsz majd tovabb elni es nem a hatalomal egyutt jaro,a hatalom erdekeben allo megbekelessel.Mert akkor is pont ugy mint most megmarad az orszag masik fele.A vilag eppen olyaa kicsi lesz mind amenyinek most talalod.. A kovetkezo negy ev mulva talan meg kisebbnek is fogod erezeni.Miutan se fizikailag se pszihikailag nem lehet ma amr az ellentmondokat,maskep erzooket kipusztitani.Az ellenmondasoik megmaradnak,a hatalomboo meg nehezebb ezzeket pacifikalni...Akkor is ervekre lesz szukseg,nem kerulheto el az erdemi vita es utana a kiegyezes.

Seneca mondja:Odia qui minimum timet,regnare nescit

azzaz

Aki fel a kemeny biralatol,az nem tud kormanyozni.

 

De aki valahol nem erzi jo magat nem kotelezo maradni.Plane virtualisan nem.Az existencia itt megjeleno ellemeit hamar el lehet illantani.

 

Ennek dacara  tisztelve a remelhetoleg becsuletes mozgatoidat, ex catedra,kettonk kozott semmi se valtozik :

-:)

Előzmény: tivadar (220)