AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.15 0 0 5564

SZERINTEM NEM NORMÁLIS.

Voltam én gyerek, tősgyökeres budapesti, apám viszont vidéken dolgozott, méghozzá Bács Kiskunban a tanyavilágban - és ez az egész az 1950-60-as évekre tehető  (ha valakinek mond az valamit, hogy dohénytermesztési felügyelő volt annak jár egy hangszóró...), és az ő jóvoltából néhány hetet minden évben nyaraltam falun annak idején. Na ott volt kakas, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mi van a kakaskukorékoláson idegesítő???  Mennyivel zavaróbb az, mint mikor megszólal egy autóriasztó vagy mennyivel zavaróbb az, mint mikor  részeg ordibálásra ébred az ember vagy arra, hogy a szemközti ABC-be meghozták a tejet (lakótelep), és a fémkannáklat ledobálják a flaszterra?? 

Tán csak amiatt, mert azt a szegény kakast le lehet vágni, a többit meg nem... :-(((

Uraim, hölgyeim, elárulok egy titkot.

A természet lágy öle (ahol nincsenek emberek) nagyon zajos ám időnként. Mi a természetvédelmi terület mellett lakunk, és tapasztalom. Tavasszal, olyan április magasságában a madarak annyira zajosak bírnak lenni HAJNALHASDTAKOR, hogy ne tudjátok meg. Macskanász idején félelmetes jajongások és egyebek hallatszanak. MOndjuk farkasok itt nincsenek, de ha lennének, azt hiszem éjszaka hallani lehetne az üvöltésüket, és még van számtalan oylan zaj, amit természetes élőlények csinálnak. És ennek ellenére mi pl. nagyszerűen tudunk aludni és engem egyáltalán nem zavarna a kakaskukorékolás, a szarvasbőgés, a lónyerítés és egyebek. (Kivéve mikor egy kutya egész éjjel egy sündisznót ugat... :-((( )

Annak aki a kakaskukorékolás miatt az önkormnyzathoz fordul, én javasolnék egy pár éves lakótelepi együttlakást mondjuk a Havanna lakótelepen, azt hiszem utána már úgy hallgatná a kakaskukorékolást, mint a gyerekeke a karácsonyi csengőszót... 

Előzmény: karimax (5562)