csapó Creative Commons License 2005.07.14 0 0 250
Már a HungárNaptárt is reformálod?
De nézzük előbb a történelmet. Ugyebár, a felüljárót, hogy hamarabb kész legyen, két irányból kezdték építeni. Kitűzési hiba miatt a két rész tengelyvonala kb 80 centivel eltért. Amikor ezt észrevették (még a befejezés előtt), megállították az építést (ezt láttad te hatalmas űrnek), majd egy szakaszt viszabontottak és korrigált tengelyvonallal újraépítették.
Nos, itt van egy történés kétféle leírással. Az egyik vázlatosabb, de bombasztikus, a másik kicsit részletezőbb. A hálátlan utókor történészei majd válogathatnak.
Ami pedig az időhíd példát illeti. A Váci út (nem Lehel út, mert az vagy 800 méterrel távolabb kezdődik, de tudom, aki ezerévekben gondolkozik, annak ez smafu) mint kiindulópont fix (i.sz. 2005). Az i.sz. 1582 már vitatható, hiszen nincs szemtanú, csak valami papír (bár a naptárreform elfogadásának dátumai kisebb pillérsort kiadnak). Innen nagy ív a 10 nap i.sz.325-ig, de a számítások szerint stabil.
Ellenben a Bajczy út (sic!) felőli kezdőpontot (i.sz. 154) nem tudod dokumentálni, az innen indított szakasz a semmiben van.
Előzmény: IDOHIDEPITO (249)