webmaestro Creative Commons License 2005.07.14 0 0 13721
"A rádióengedély-kérő lapon megadhatod, akarod-e szerepeltetni a _postacímed_ a hatósági nyilvános hívójelkönyvben. Igen vagy nem. Egyáltalán nem kötelező."

Ez a személyiségi-jogi dolog onantól kezdve érdekel, mihelyt megoldható lesz az, hogy sem a nevem, sem a pontos címem semmilyen nyilvános adatbázisban nem szerepel. Minden megoldás érdekel: rádióklub, álszakáll vagy hamis személyi/lakcím ;-)
A lényeg:
- saját hívójelem legyen,
- jogom legyen rádiót üzemeltetni,
- QTH helyem (címem) tőlem lehet nyilvános, de maximum 1-2 km-es pontossággal,
- QSL postám mehessen klubon, postafiókon keresztül
- nevem, lakcímem titkosan kezelve (szövetségnél, kubnál, stb), de nem csak elméletileg, hanem büntetőjogi felelősségvállalással, mint pl titkos telefonszámok esetén.

Tudom, hogy ezen feltételek valószínűleg soha nem fognak teljesülni (talán még azután sem, ha pl. kiderülne, hogy hány bűnöző dolgozik ezekből listákból).

"Vagyonvédelmi szempontból az antennát is le kellene szerelned, hiszen rádió van alatta... :)"

Ez igaz, de ehhez
1: arra kell járnia véletlenül és meg kell látnia az antennáimat
2: pl. egy 40 lakásos ház tetejéről még nem tudja megállapítani, hogy melyik lakásba kell benézni (kivéve, ha leköveti a kábelt)
3: a szomszéd házra telepítem őket ;-)
Komolyra fordítva: én tudom legjobban, hogy nem létezik tökéletes biztonság, de ettől még nem muszáj ezüsttálcán felkínálni az adataimat mindenféle alaknak.
Előzmény: gg630504 (13717)