mokus5 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 87
Kipróbáltam a masinát, egész tűrhető képeket csinál. De az az optikai képstabilizátor, az tényleg nagyon hiányzik belőle. Naja azért kicsit többett kellet volna fizetni. Próbálkoztam kitámasztani a kezem/ a gépet, de így is bemozgott. Azért nem adom fel.:-) És nagyon jó videókat lehet vele készíteni, csak kár hogy .mov formátomot használ.

Viszont a szoftver amit vele adtak... Vagy én vagyok nagyon idióta, vagy a szoftver az, de nekem kvázi használhatatlan. Az apósom régi hp gépéhez adott szoftverrel semmi bajom, azzal tudom rendezgetni a képeket, könyvtárakba osztani, mozgatni stb. de ezzel a sz..-val. Tud megosztani, kedvenceket csinálni, rögtön nyomtatni, és rögtön emailben elküldeni a képet, ja és azonnal lehet vele a Kodaktól mindenféle kiegészítőt rendelni, azt jó hosszan, és sok ablakban. De azt, hogy ha fotóztam több eseményen 1 nap, és a képeket több könyvtárba szét akarom dobni, na azt nem támogatja rendesen. Igaz alig tudok valamit angolul, de 1,5 óra alatt sem sikerűlt kitalálnom, hogyan tudok több képet egyszerre mozgatni.

Szóval a gép jó, mondjuk erős 4-est kaphat nálam. És még ki se próbáltam minden beállítási lehetőségét. De a szoftver max azért kap 2-est mert letölti a képeket, és e nélkű win98 alatt nehézségeim lennének. Majd váltok xp-re és beszerzek 1 kártya olvasót, meg pár jó képkezelő programot, és akkor mehet a szemétre az a vacak.

Ha valakinek van több tapasztalata ezze a szoftverrel, és esetleg leírná, hogyan lehet több képet egyszerre áthelyezni könyvtárak között. Ne csak virtuális könyvtárakkal dolgozzon, hanem valódi könyvtárakkal, és oda mentse a képeket ahova én akarom, adjon tanácsot. Még 1 kérdés, át lehet valahol állítani a kép cimkézését, hogy ne számot adjon filenévnemk, hanem a fotózás dátumát? Kicsit hasznosabb lenne.

Üdvözlettel

Mókus