Sziasztok!
Légyszi segítsetek, új nyári gumi vásárlás előtt állok, a méret 195/50 R15.
A következő típusokban gondolkodom:
PIRELLI P6 vagy P6000
GOOD YEAR Eagle F1 GSD3
MICHELIN Pilot Exalto
Valamelyik Continental?
Vagy ha van ezektől jobb :-)
Természetesen a szokásos dolgok lennének fontosak. (száraz, víz, tartós, jó kopásállóság stb.) Persze gondolom tökéletes gumi sem létezik és néha kompromisszumokat kell kötni, mégis szakértő szemmel melyik ebben a kategóriában jelenleg a legjobb?
Nem vagyok versenyző típus, a kocsim sem extra /Proton 415GLsi/ 1500ös 12V 90-100 ló között. Város+autópálya vegyesen max. 160-170 Km/h :-)
Vehetnék PIRELLI P5000 DRAGO-t vagy GOOD YEAR Hydra Grip-et is /sok jót nem hallottam róluk/ De ha már ennyit költök 4 kerékre /felni+gumi/ az a guminként 3-5 ezer + belefér.
Mik a tapasztalatok ezekkel a modellekkel? A PIRELLI P6 a legfrissebb ADAC teszt szerint csúcs, /sajnos a másik kettő nem szerepel a tesztben/. A GOOD YEAR Eagle F1 GSD3-at eddig mindenki csak dicsérte, bár hallottam róla olyan infót hogy eszméletlenül kopik. Az új MICHELIN Pilot-ról is eddig csak jót hallottam. Continental-ról túl sok infót nem találtam ebben a kategóriában.
Egyelőre eddig jutottam, sajnos olyan átfogó tesztet nem találtam ahol mindegyik modell szerepel.
A hozzászólásokat előre is nagyon köszi!
Tomaso