hom Creative Commons License 2005.07.09 0 0 30

"-nem megfelelo uralmi rendszer (legjobb a democracy)"

 

Szerintem a communism a legjobb, mert ahogy a help-ben is irja átmenet a kereskedelmi és a katonai államforma között.

 

Democracy-ben minden légi egység (kivéve a vadászgépet) és helikopter (ha jól emlékszem) egy boldogtalanság pontot okoz. Minden egység, aminek 0-nál nagyobb attack-je van és nincs városban vagy várostól max. 3 kockára lévo erodben, +1 boldogtalanságpontot okoz. A vadászgép nem okoz boldogtalanság pontot.Democracy-ben csak vadászgépekkel lehet háborúzni.
Kommunizmusban semmelyik egység nem okoz unhappinesst. Sot, a városban lévo harci egységekbol max. néhány csökkenti az unhappinesst. Városonként 3 harci egység fenntartása ingyenes (minden további 1 shield körönként). Kommunizmus ban nyugodtam lehet háborúzni.

 

Éppen ezekbol kifolyólag sokkal könnyebb kommunizmusban elérni, hogy egy városban rend vagy ünnep legyen. (Bár a rendorállomás nem muködik.)

 

Köztársaságban vagy demokráciában minden kocka, amin van legalább 1 trade, kap bónuszban 2 trade-t. Kommunizmusban ezt a bónuszt megkapják a boldog városok (sokkal könnyebb kommunizmusban elérni, hogy egy város happy legyen).

 

Mindkét államformában működik a gerilla hadviselés.
Minden kommunista kém veterán.
Egy demokrata városban nem lehet lázadást szitani, vagy demokrata egységet lefizetni. Ha egy város 2 körnél tovább lázad, megbukik a kormány (kitör az anarchia, utána államformát választasz.

 

anarchia - rossz
despotizmus - rossz
királyság - katonai államforma
kommunizmus - átmenet a katonai és a kereskedelmi között
köztársaság - kereskedelmi államforma
demokrácia - ultrakereskedelmi államforma

Előzmény: hom (29)