Üdv.
Ja sikerült nekem is rájönnöm:-). Mindenkinek lehetnek gyenge napjai, legalább jót röhögtem a saját hülyeségemen.
Összegzem. Szerintem a T-34-nek jóval kevesebb ideje volt elromlani, mert kissebb ideig bírta ki bevetésben ( kilötték, stb. ), tehát kevesebb esélye volt rá, hogy megérje a generálozást. Ha pl. 500 Km. után kilötték, akkor nem volt szükség rá, hogy pl. lánctalpat cseréljenek, csapágyakat cseréljenek, stb. Vagyis jóval kevesebb ideje volt az alkatrészeinek természetes úton úton tönkremenni ( anyagfáradás, kopás ). Azonkívül az oroszoknak nem voltak annyira jó, és jól ellátott tábori szerelömühelyei, hogy annyit javítsanak afronton, mint a németek. Tehát hátra kellett küldeniük olyan egységeket is, amiket a németek mondjuk a fronton rendbe tudtak volna tenni. Tehát megint csökken a bevethetöségi idejük, és addig se romlik amíg vasúton van.
Lényeg a lényegben, (hasból lövök! ) ha a Panther kilövéséig eltölt bevetésen mondjuk 400 órát, és megtesz 2000 km-et, akkor a T-34 100-at, illetve 500-at. Következtetés: megbízhatóság kategóriában, meghibásodás/munkaidö szerü összehasonlítást preferálnék.
Üdv.