v_viktor Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1068

Szia Évi,

 

Lisszabonról tudok csak érdemben nyilatkozni, az összes többi helyen nem vagyok annyira ismerős még sajnos.

 

A reptérről a belvárosba legegyszerűbben busszal vagy taxival lehet eljutni. Vagy van az Aerobus. A taxisok 14-15 EUR körül kérnek azért az útért ami amúgy 5 EUR lenne, igaz hogy csak a városba befelé. Ha busszal akarsz menni, akkor az 5, 22, 44, 45 és 83 számú buszok állnak meg a reptéren. Ha kijössz az érkező szinten (az alsó szint) ahogy kilépsz az épületből lesz előtted egy csomó taxi, a következő járdaszigeten van az Aerobus megállója ha jól emlékszem. Ez körbe-körbe jár a reptér és a városi hotelek között. Ha ennél is tovább mész egy füves lejtő jön, jobb kéz felé a távolban egy benzinkút, bal kéz felé a közelben egy buszmegálló, itt áll meg a 22, 44, 45, 83 sz. busz. Ha jön egy, olvasd le a számát, és ha jó neked akkor ahogy láttam le kell inteni, cska úgy nem áll meg. Jegyet vehetsz a fedélzeten.

 

A 22-es végállomása a Marques Pombal, ott van muito-muito luxushotel.

A 44-es a legbelsőbb belvároson át (Rossio) megy a Cais do Sodré-ig.

A 45-ös lényegében ugyanez, csak máshonnan indul.

A 83-as számodra hasznos vége valószínűleg szintén a Marques Pombal lesz.

 

Ha küldesz nekem egy e-mail címet ahova nagyobb file-okat küldhete, akkor elküldöm szívesen a megállólistát, a térképet, stb, bár minden fent van a www.carris.pt oldalon.

 

Szállás ügyben én a neten keresgéltem, és itt foglaltam: http://portugal-hotels.com/com/hoteis.php?c=200&lg=pt

A belvárosban amit kipróbáltam az a Hotel Suíco Atlantico (http://portugal-hotels.com/com/hotel.php?hid=1008&lg=pt), ez a Restauradores megálló mellett van, az Elevador da Gloria alsó állomása mellett. Eldugott kis utcácska, kicsi, sötét szobák, gagyi reggeli, viszont a személyzet kedves, és ennél bentebb ennél olcsóbban nem tudom hol lehet megszállni. Nekem neten át 37 EUR volt. (Helyszínen valami 80 EUR lett volna, háháháá!!!!)

A fenti oldalon tudsz on-line foglalni is, de ahhoz dombornyomott kártya kell (Mastercard vagy Visa, ami nem electron).

 

Amit egyszer kis szeretnék próbálni az egy szálloda az Expo-nál, az a városrész nekem nagyon tetszik, lehet sétálni a parkban, éjjel pedig bulizóna lesz a parti bárokból.  Ha pároddal mentek érdemes kipróbálni az ír kocsma mellett a torony felé eső brazil bárt, meglehetősen izgalmas táncokat lejtenek arrafelé, és a kezdőknek meg is tanítják hogy hogyan kell csípőnél összeragadva táncolni :)

 

A konnektor mint Bence is mondta ugyanaz, mint nálunk és a kettőhúsz is kettőhúsz :)

 

Jó utat, és ha valami info vagy segítség kell, írj bátran.

 

Viktor

 

 

 

Előzmény: L.EVI (1060)