Eloszor csak kis afta-szerusegek voltak a szajaban, es fajt neki. Kesobb mar annyira fajt neki, hogy nem tudott beszelni/enni, es nem egy nehany volt, hanem rengeteg. Majd' elajultam, mikor belenztem a szajaba! Akkor elmentunk a gyerekorvoshoz, aki a latin nevet mondta nekem, miszerint Stomatitis aphthosa, es elmagyarazta, hogy egy herpeszvirus okozza.
OK, hazamentunk, gyereket sajnaltam (sokkal tobbet nem lehetett tenni vele, az erzestelenito lottyok nemigen hasznaltak), tudja az ember, hogy a herpesz milyen pokolian tud fajni.
Egyszercsak latom am, hogy a kezen-laban is jonnek a holyagok!
Na, akkor estem panikba. most mi lesz, herpesszel lesz tele a gyerekem egesz teste?????? Felhivtam az ugyeletet, ahol a tunetek alapjan "megnyugtattak", hogy "o, ez csak szaj- es koromfajas"...
Heeeeee???!!!!
Ugye az ember ismeretei alapjan ez leginkabb patas allatok betegsege, amelyekre kenyszervagas, a gazdira meg karanten var. Es EZ van a gyerekemnek???!!!!
Aztan utananeztem az interneten, es lattam, hogy embereknel tenyleg viszonylag artalmatlan betegseg. Az egyetlen veszelye, hogy ha nagyon pici a gyerek, es nem erti meg, hogy innia KELL, akkor kiszaradhat.
Meg persze az a baj, hogy faj nagyon.
Aztan elmult neki par nap alatt. Emlekeim szerint ket nap volt nagyon rossz szegenykemnek, es meg utana sem azonnal gyogyult meg.