Predator X Creative Commons License 2005.07.06 0 0 13
Sziasztok! Remélem megoldódott Mumtaz három évvel ezelőtti problémája, de gondoltam a saját bajom miatt nem indítok új topicot, hanem beírom ide, hátha mond valaki valami hasznosat rá.

Szóval elmondom az alapszituációt. Van (volt) nékem egy 7 éves BMW Compactom, amit pont két éve vettem, használtan. 98-tól 2000-ig Németországban jártak vele, 2000-ben hozták be Magyarországra, ahol egy leányzóé volt, akiktől megvettem 2003-ban. Két év alatt 20ezer km-t mentem vele, most 142ezer km van benne. Nincs rossz állapotban, kívül egy-két kőfelverődés van rajta, belül meg nagyon szép, megkímélt.
Mivel összegyűlt elég pénzem, hogy lecseréljem egy újabbra, el kezdtem nézelődni a hasznaltauto.hu-n és végre találtam egy olyat, amit szerettem volna, egy 3-éves Compactot, egy kereskedőnél, aki azt írta, hogy autóbeszámítás lehetséges. Gondoltam, legalább nem kell a vevőkkel kínlódnom, akik majd jönnek és lefikázzák a kocsit, meg alkudoznak, így legalább meg lesz mindkét dolog (eladás-vétel) egyszerre.
Elvittem az enyémet megmutatni, megnéztem az újat, nagyon jó állapotban van, az enyémet megnézte kívülről a kereskedő, be sem ült, be sem indította, és azt mondta, hogy másfélért tudja beszámítani, még 1,8-at kell ráfizetnem, plusz az eredetiségvizsgálatot. Bár ez több volt, mint amennyire gondoltam, hogy ráfizetek, végül is belementem, mert a kocsi újabb állapotú volt, mint amilyet akartam eredetileg. Elmentem a szerelőmmel is, ő is azt mondta, hogy érdemes megvenni. Még megegyeztünk a kereskedővel, hogy az én kocsimról megtarthatom a gumiabroncsokat (a felnit nem), és azt majd átcseréljük. Tegnap lefoglalóztam a kocsit, hogy majd ma visszamegyek a maradékkal. Így is lett, csak előtte elmentem a biztosítóhoz és az előleges papírral és a forgalmija másolatával megkötöttem a kötelezőt az új kocsira. Ezután visszamentem a kereskedőhöz, lerendeztük a dolgot, korrekt volt, mert rosszul számoltam a pénzt és szólt, hogy 100ezerrel többet adtam. Majd miután kész voltunk, elmentünk az egyik alkalmazottjával a közeli gumishoz, én az új kocsit vezettem, az alkalmazott a régimet. A gumisnál eltöltöttünk két órát, mert mint kiderült ki is centírozta a kerekeket a fickó. Én kérdeztem az alkalmazottat, hogy ennek most akkor ki állja a költségét, mondta a gyerek, hogy ők persze, ez már le van zsírozva. Ezek után mikor kész volt a produkció, adja a srác a főnökét a mobilban, aki azt mondja, hogy ő jár rosszabbul most, és ezt azért nekem kéne kifizetnem. Mint kiderült a négy gumi cseréje és a centírozás 10 ezer forint volt. Na jó kifizettem. Jó kis Yokohama nyári gumik voltak a régimen, az újon meg valami 4évszakos Goodyear, de nekem a Yokohamák szimpibbek voltak, télim meg van a garázsban. No jó, elbúcsúztunk. Mikor visszaértem a munkahelyemre, csörög a telefonom, a kereskedő hív, hogy megnézték a kocsimat festékmérővel, és ez a kocsi piros volt eredetileg szerintük. Ez nekem új, nem tudtam róla, gyönyörű padlizsán szín, igazi bmw-szín, nem tűnik utólagos festésnek egyáltalán, a sasszemű szerelőm sem látta annak idején, pedig ő mindent észrevesz, szóval ki tudja. A csomagtartón volt egy kb. félcentiszer-félcentis pötty, ahol le van jőve a festék, és alatta egy ronda piros szín látszódik, de én úgy tudtam, hogy az az alapozó festék színe a padlizsán alatt.
Azt mondta a telefonban a kereskedő, hogy így nem kell nekik a kocsi, mert így nem tudják eladni, ők nem hazudnak a vásárlóiknak, és én rossz helyen csináltattam valszeg annak idején az eredetiségvizsgálatot, és nem derült ki a turpisság.
Namármost.
Van-e ilyen, hogy ő miután minden papírt kitöltöttünk, kifizettem a teljes vételárat + otthagytam a kocsimat, felhívhat, hogy bocs, de mégsem kell?
Miért nem nézték meg a kocsimat a tranzakció előtt?
Vissza kell-e adnom a kocsit? Még kell velük találkoznom, mert a régi kocsim amikor átíratódik kereskedői tulajdonba, akkor arról elvileg kapnom kell igazolást, hogy a biztosítónál leállítható legyen a kötelező fizetése, és hogy megkapjam a B3-as bónuszomat, mert most A0-ra lehetett megkötni így.
Azt mondta a kereskedő, hogy reggel megnézetik a festéket valami komolyabb szakértővel, és utána hív. Na mostan akkor mi légyen szerintetek?
Köszi,
P