Jacques de Molay Creative Commons License 2005.07.05 0 0 283
Szia, én az ilyen névjegyeket (mert általában adnak) mind kidobálom... Amúgy meg tényleg hidd el, hogy odamész, és találsz szállást, hiszen gyakorlatilag az egész település szálláshelyeket ad ki. Egy akkora méretű falu, mint mondjuk Ercsi, 70%-ban turistaszállókbol áll. Tavaly július elején 5 perc keresgélés után fel is cihelődtünk a szobába.

Tudom, nehéz átállni arról a képről, gondolkodásról, amit az utazási irodák sugallnak, arra, hogy lehetsz a magad ura, és szabadon utazgathatsz, de próbáld ki, mert megéri. Sajnos nincsenek más eszközeim arra, hogy bizonyságot adjak neked, mint az, hogy újra és újra elmondom, és hivatkozok másokra is, akik ugyanígy járnak nyaralni.

Görögország az utóbbi időben nem annyira "divatos" a nyugatiak körében, mint mondjuk volt a hetvenes évek végén, vagy a kilencvenes évek közepén. Ez utóbbi fellángolás akkora volt, hogy egész falvak rajzolódtak át pár év alatt, tele van az egész ország apartmanokkal. A szervezett-magánút arány nagyjából egyforma, meg sok görög is jár hosszú hétvégézni, ezért nem foglalják le a teljes kontingenst egész évre utazási irodák, így ha mondjuk nem péntek este/szombat reggel érkezel vhova, akkor szinte azonnal kapsz szállást. Persze, ha különleges igényedi vannak, konkrét szállodába akarsz menni, stb. akkor más a helyzet. Ezek a kétágyas szobák általában olyan 10-12 m2 + apró fürdőszoba nagyságúak (szigorúan csak zuhanyzó), általában van hűtöszekrény bennük, esetleg kis konyharész is. Mindegyikhez van erkély, szék, asztal, napernyő, este ki lehet ülni, és borozgatni. Esetleg van légkondi is, és ragyogóan tiszta mindegyik, de nem luxusszállók. Ezek az "apartman-házak" szorosan egymáshoz vannak építve, szűk lépcsőházzal, sok növénnyel (főleg leander), szóval elég hangulatos, szerintem. Csak halkan kell dugni, mert az kristálytisztán áthallatszik :-)

Ráadásul Thassos nem a turisták fellegvára, viszonylag keleten van, nincs repülőtere, viszonylag kevés utat szerveznek oda, szóval még csak tömeg sincs. Bátran induljatok neki, szerintem. Jaigen, és próbáljátok elérni az utolsó kompot, mert Kavalában és Keramotiban pont az elkésőkre specializálódott szállodák (más nem nagyon száll meg ugyanis ott :-) mocsok drágák és nem is olyan jók...
Előzmény: fakk1 (282)