kábelbúvár Creative Commons License 2005.07.04 0 0 174

Pontosítok:

 

1 napon születtek !!!

 

 

Az imám és a 19 emberrabló

Egyre több részletre derül fény Abu Omar elrablásáról.

 

2003 februárjában a milánói imámot a CIA ügynökei elrabolták, és Egyiptomba vitték.


A vizsgálatot indító olasz ügyészség most a CIA tizenkilenc ügynökét keresi az emberrablás miatt.

 

Az 51 éves Robert "Bob" Seldon Lady amerikai konzul Hondurasban született. 2003 decemberében visszavonult a diplomáciai élettől, feleségével és két lányával Milánó mellett, a pezsgőjéről híres Astiban vett magának villát. A Don Bosco utca 40. szám alatti ház most üres. A család öt hónappal ezelőtt eltűnt. Talán azért, mert kiderült, hogy a villavásárlást megelőzően, 2003. február 13-án Bob Seldon vezette a CIA-akciót Abu Omar elrablására.

 

19 titkos ügynök lakott hónapokon át Milánó luxusszállóiban, és az olaszok semmit sem tudnak róluk?

 

Az imám az egyedüli, akiről tudni lehet, hol van: a kairói börtön mélyén. Bob igazolványképét - amelyet az olaszországi tartózkodási engedélyéhez csatolt - a La Repubblica napilap közölte olasz mobilszámával együtt. Ez egy nálunk is ismert telefontársaságé: ezen a számon hívták őt társai, a CIA ügynökei. Érdekes, hogy Bob Seldon nem használt álnevet, ahogyan az emberrablásban részt vevő másik két CIA-ügynök sem: a kínai származású George Purvis, a Washington Post értesülései szerint a Pentagon nemzetbiztonsági embere, és Victor Castellano sem. Az utóbbi korábban állítólag felderítő volt.

 

Az imám elrablását hónapokig készítették elő a milánói mecset környékén. Az akció jelentőségét mutatja, hogy egyetlen ember elfogásán még további tizenhat ügynök dolgozott. Valódi útlevéllel érkeztek Milánóba. Ám megdöbbentő módon mindannyian ugyanakkor születtek, amerikai egészségbiztosításukat negyvenévesen szerezték, és megadott postacímük egy olyan társasághoz vezet, amely a CIA légiflottáját kezeli.

 

Abu Omart egy ilyen amerikai repülővel szállították Egyiptomba az észak-olaszországi Aviano bázisáról. Összesen 19 titkos ügynök lakott hónapokon át Milánó luxusszállóiban, majd eltűntek, és az olaszok semmit sem tudnak róluk? - kérdezi az ellenzék. Szerintük lehetetlen, hogy mindez az olasz titkosszolgálat tudomása, sőt, részvétele nélkül történt volna. Silvio Berlusconi miniszterelnök ma ad erre választ a római parlamentben. Azért sem mindegy, hogy Berlusconi igennel vagy nemmel válaszol-e az ellenzéki kérdésre, mivel amikor márciusban az amerikaiak Irakban lelőtték az olasz titkosszolgálat ügynökét, Nicola Caliparit, Róma kijelentette: minden akciót egyeztet Washingtonnal.

NOL

Előzmény: kábelbúvár (161)