jajajca Creative Commons License 2005.07.02 0 0 1037

"Tokaji borcsaták helyett súlyos szakmai hibák
Látatlanba írt a minőségi újságíró-díjasRajnai Attilát, az És-ben megjelent Orbán-családot kritizáló cikksorozat szerzőjét, súlyos szakmai hiba miatt menesztették 2002-ben a Petőfi népétől. Az újságíró akkor is a Fidesszel kapcsolatos cikkével hívta fel magára a figyelmet.
Az önkormányzati választások idején egy politikai rendezvény tudósításában olyan polgári képviselőről közölt állításokat, aki jelen sem volt az eseményen.

Rajnai Attila az ÉS-ben megjelent tokaji borcsaták cikksorozatáért májusban Minőségi Újságírásért díjat és 200 ezer Forintot kapott. A kitüntetést azért alapították, hogy elismerjék az olyan újságírók munkáját, akik témaválasztásukban és azok feldolgozásában követésre méltóak. 3 éve Rajnait egy súlyos szakmai hibáért küldték el a Petőfi Népétől. Az újságíró egy fideszes önkormányzati kampányrendezvényről szóló tudósításában olyan felszólalót is idézett, aki ott sem volt a rendezvényen. A lap főszerkesztője kénytelen volt az újságban bocsánatot kérni, majd menesztette Rajnait, aki az Élet és Irodalomban közzétett szakmai önéletrajzában távozásának körülményeit nem részletezte. A Fővárosi ítélőtábla a múlt héten jogerősen helyeigazításra kötelezte a lapot Rajnai cikke miatt, amelyet a Szárhegy-dűlő Sárazsadány Tokajhegyalja Kft-ről írt. A cégben korábban résztulajdonos volt Orbán Viktor felesége. Az újságíró jelenleg a szocialista vezetésű Bács-Kiskun-megyei önkormányzat sajtósa. A megye közgyűlése havi 300 ezer forintot fizet neki, közpénzből."

hirtv.hu