TAC Creative Commons License 2005.07.02 0 0 45

Mondjuk ez a mikrofonozás... stb. megúszható, mindössze olyan ember kell, aki nem szokott hozzá túlzottan ahhoz az akuszikai környezethez.

/Ha mégis így csináljuk - mert értem én, hogy ez felnagyítja, forszírozza a hibát - arra is figyeljünk, nehogy főleg a hitvány miki-erősítő-füles lánc  tegye természetellenessé a beszélgetést:-/

 

Zenei szempontok szerint kifejezetten jó szobaakusztika (szokásos méretben, stílusban) nincs, nem volt és egyelőre nem lesz. De nem is kell, mert egészen más a célunk, mint a koncerttermek akusztikus tervezőinek.

/Aki nem hiszi és a sajátját kitűnőnek tartja, hallgasson meg otthon, élőben pl. egy vonósnégyest./

 

Ezért aztán nagyon, de nagyon nem mindegy a hangsugárzók elhelyezése!

/Centiméterek számíthatnak./

A szoba berendezéséről, kialakításáról, a felhasznált anyagok akusztikai minőségéről talán fölösleges is írni. Gondolom, egyetértünk, hogy ez - még ha az extrém eseteket kihúzzuk is - legalább annyit számít, mint a hangvisszadó lánc.

 

De a "vasaknak" is megvan a maguk baja. Ha valaki abból indul ki, hogy "ennyi pénzért csináljanak már olyan erősítőt, amit beteszek valamelyik polcra, bekötöm a létező legolcsóbb dróttal - és még úgy is meg kell mutatnia, miért került annyiba", tévúton jár.

Legalábbis, ami a high-endet illeti.

/Amit nem is annyira az ár választ el a hifitől. Inkább az okos rendszerépítés, installáció./

Előzmény: spacc (42)