kábelbúvár Creative Commons License 2005.06.30 0 0 90

Vádat emeltek Sutka Sándor volt volt Hajdú-Bihar megyei főkapitány ellen. Az ex kapitányt hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamísítással vádolják. Sutka neve korábban a Debreceni Vagyonkezelő Rt. (DVRT) gazdálkodása kapcsán indított nyomozásnál merült fel.


Vádat emeltek az ügyészségi nyomozók Sutka Sándor volt Hajdú-Bihar megyei főkapitány, és több más személy ellen. Sutkát hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamísítással vádolják. Információink szerint Sutkával szemben az alapozza meg a hivatali visszaélés vádját, hogy egyik beosztottjának közlekedési szabálysértését egyszerű szóbeli figyelmeztetéssel intézte el.

Az ügyészség állítólag az okirat-hamisítással és csalásra való felbújtással is meggyanúsította korábban Sutkát, amiért rendőrségi kisfurgonnal vittek helyi diákokat Erdélybe kirándulni, miközben papíron soproni hivatalos út szerepelt. Mivel azonban az ügyészség több, a gyanúsításokban szereplő ügyben is megszüntette az eljárást a vádemelést előtt, bizonyítékok, vagy bűncselekmény hiányában - így pontos információkat nem tudni a vádemelés részleteiről. Annyi bizonyos, hogy a gyanúsítottak tagadták bűnösségüket.

Sutka neve korábban a Debreceni Vagyonkezelő Rt. (DVRT) gazdálkodása kapcsán indított nyomozásnál merült fel. Az ő aláírása szerepelt ugyanis azon az ügyészséghez küldött átiraton, amelyben Sutka szerint a DVRT gazdálkodásában megalapozott gyanú merült fel arra, hogy bizonyos döntési helyzetben lévő személyek különböző bűncselekményeket követnek el, s e tevékenységnek Kósa Lajos polgármester a koordinátora. (Kósát az ügyben sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki.) Sutka korábban hamisítványnak nevezte a nyilvánosságra került iratot, majd mégis elismerte: az ő aláírása szerepel rajta. Érdekes módon azonban azt mondta: a levél "ellentétes volt az én szándékaimmal és a rendelkezésre álló információk tartalmával". A nyomozást az ügyészség nemrég lezárta, bűncselekményt nem állapítottak meg.

Népszava

Előzmény: figyelő (67)