GroundZero Creative Commons License 2005.06.30 0 0 284

Én is szeretem a jó bort, mivel nem vagyok egy nagy alkoholler, megtehetem, hogy minőséget veszek, de ettől még nem gondolom, hogy bűn mással keverni. Mint, ahogy a jó sonkát is szeretem pölö, de ettől még ráteszem egy szendvicsre :)))

 

Azt meg nem osztom, hogy a bort valamire is kitalálták volna. Vannak a szakmában mozgó ismerőseim, megszoktam, hogy a borról kicsit művészien gondolkodnak (lásd a boríz-leírásokat :))), de ettől még a bor ugyanolyan ital, mint mindegyik más. Kérdezz meg egy whiskyst (nem "A" whiskyst :))), ugyanazt fogja mondani a whiskiről, mint, mondjuk, egy pálinkakkedvelő a pálinkáról, hogy az az igazi, az a szent. De ettől még egyik sem az. Kételm, pölö, hogy a likőrt alapvetően pancsolásra találták ki, mégis rengeteg koktélban van - gondolom, azért lehet ez, mert a koktél elsősorban női ital, ergo, jobbak az édesebb alapanyagok, de lehetm, hogy itt nagyot tévedek - A bor hiányát a koktélokból sztem elsősorban az ízvilága magyarázza, mintahogy a sörös koktélokból se lehetne egy vastag könyvet írni, gondolom, az eltérő ízvilág miatt.

 

Ettől, persze, még bőven megértem, ha valaki, aki borhívő, nem szereti, ha pancsolják, fröccsöt, vadászt, vagy mást csinálnak belőle. Csak nem osztom a nézetet :)))

 

Gr0

 

UI: eszembe jutott még valami: nem lehet, hogy a koktélokból azért hiányzik a bor annyira, mert a koktél nem bár-ital? Nézd meg, a bárokban nem nagyon isznak bort, ellentétben a pezsgővel, ami ugyanabból az alapanyagból készül, mégis rengeteg pezsgős koktél van. Valszín az lehet a dolog nyitja, hogy koktélt elsősorban abból csinálnak, ami a mixer keze ügyében van, és, mivel a bárokban nem divat a bor, az kimarad. a pezsgő díbik, azt használja is.

Nemtom, csak egy ggondolat.

 

Gr0

Előzmény: Eördögh (282)