manta-z Creative Commons License 2005.06.28 0 0 169
Hali!

Szerintem nem érdemes kondikkal szórakozni. Nekem ólomsavas akkuk vannak azok érzéketlenek a nagy áram visszatöltésre. Szerintem érdemes a fékerő visszatermeléssel foglalkozni mert ugye annyi energia szükséges a test megállítására kb amennyit beletettél a felgyorsításához persze mínusz a veszteségek illetve nyugati kollegéink is forszírozzák ezt a visszatöltés kérdést, tehát kár lenne a rendes fékkel eldisszipálni a beletett energiát. Persze ez csak akkor érvényes ha nem vészfékről van szó, mindenképpen kellenek a gyári rendes fékek is. Az autók cw értéke... a régebbi nyugati autók 0.32-0.4 között mozognak az újak 0.3-0.25 között. A trabi nem tudom mennyi de szerintem 0.4-0.5-nél nem hinném , hogy több. A vezérlőmben 10 db 100A-es FET van max. szórok bele még 10-et hogy elbírja a fékenergiát ez a része szerencsére már nem kritikus hála a FET-ekenek :) szinte korlátlan mennyiség párhuzamosan köthető. Olyasmit hallottam viszont, hogy az akkutöltés hatásfoka olyan 50-60% között van nem tudom ebből mi igaz. Magyarán szólva töltéskor az energia 40%-a hővé válik. Lehet benne valami, gondolom ez gyorstöltésre főleg igaz.