Alpári Gnác Creative Commons License 2005.06.26 0 0 71

Szerintem nem éri meg zorkival cinikusnak lenni, abszolút nem szolgált rá, csak mondom.

Egyebkent kicsit huje a peldat a ciganyok aranyarol es a nyiregyhazi fosulorol, mert mongyuk Bekes Megyebol sokadmagammal Pecsre jartam suliba, majd Goteborgba.

Semmilyen példa nem hülye, ami a valóságból táplálkozik, hogy is lehetne az?

Ha te Békés megyéből Göteborgba jártál iskolába, az is csak egy példa, semmi nem következik belőle sem hasonló, sem jobb, sem rosszabb sorsú embertársaidra nézvést.

Na en meg nem vagyok benne bisztos, hogy a zomuk el akar oda jutni. Kulonben tanulnanak, nem szulnenek gyereket fiatalkorukent stb.

Na, ez viszont szerintem is így van sőt ezt erősítjük bennük nap mint nap. És akkor most jó nekünk? Azt sem engedjük előre, aki előre szeretne jutni, mert a gyermekeink már 7 éves korukban tudatosítják velük, hogy ők valamiféleképpen mások, mert ezt tanulták tőlünk. Egy jó képességű cigány gyereknek 10-szeresen kell többet teljesítenie, mint másnak és akkor sem biztos, hogy valami bunkó nem küldi el a cigány k. anyjába. És a dolgozat persze nem lesz nehezebb, de attól még nem úgy fog ránézni a többségi társadalom, mint egy okos emberre, az ugyanis nincs a homlokára tetoválva, a származása viszont jó eséllyel látszik rajta.

És ha egy ember úgy nő fel, hogy ő mindíg más lesz, bármit tegyen is ez ellen, ráadásul a környezete is ezt erősíti, akkor nagyon erősnek kell lenni benne a kitörési kényszernek, hogy az működjön is. Márpedig középiskolás korára beskatulyázódik, ő is beskatulyázza magát, onnan már remény sincs a változásra.

Na akkor benevezel a 3 honap tanulmanyutra? 

Na, ez viszont egy olyan kérdés, ami azt bizonyítja, hogy a probléma gyökerét nem érted.

Nem arról van szó, hogy szeretnünk kellene a cigányokat, össze kellene velük költöznünk.

Nem kell szeretnünk a négereket, zsidókat, homoszexuálisokat, nagymamákat, ügyvédeket, politikusokat sem. Miért is kellene? Mindegyik csoportban vannak jó és rossz emberek, szeretnivalók és büdös bunkók.

Ahhoz nem kell szeretnünk valakit, hogy egyenlő jogokat biztosítsunk nekik.

És te persze azt mondod, hogy a cigányoknak egyenlő jogokat biztosítunk, csak ők nem élnek vele.

Ami jogi értelemben igaz is, csak ők 50 év múlva nem jogi értelemeben lesznek többen, mint mi, hanem számszakilag, és ha ez így megy tovább, akkor csak abban bízhatunk, hogy ők akarnak majd asszimilálni minket, pedig agyon is lőhetnének.

Ez persze erős túlzás, de azért hajmeresztő, hogy állampolgár-társainkról beszélünk így, miközben sokak szerint a határon túli magyarjainkhoz több közünk van, mint a határon belüliekhez.

Előzmény: nyman (68)