"aztán valamiért a romák közül az okosabbak sem juthatnak el a főiskolákra (középiskolákba se), míg ma általában már szinte mindenki eljuthat oda."
Nemreg utaltal a nyiregyhazi sulira, hogy csak vannak ott romak. Akkor most megsem jutnak el? :D
Egyebkent kicsit huje a peldat a ciganyok aranyarol es a nyiregyhazi fosulorol, mert mongyuk Bekes Megyebol sokadmagammal Pecsre jartam suliba, majd Goteborgba.
"Biztos lehetsz benne, hogy a roma gyermek is szeretne odajutni. Csak neki semmi esélye."
Na en meg nem vagyok benne bisztos, hogy a zomuk el akar oda jutni. Kulonben tanulnanak, nem szulnenek gyereket fiatalkorukent stb.
"Amiből ki vannak zárva, az például a tanulás."
Persze, meg a konyvtarbol is meg a konyvesboltbol is. En meg a donald kacsa vagyok.
Tovabbra is aszondom, hogy a lehetosegek megvannak mindegyki elott. hogy tanuljon. Nem hiszem, hogy a tanarok nehezebb dolgozatokat iratnak veluk (ugye esztet te is cafoltad), tobb kovetelmenyt alitanak elejuk. Sot!
"A vágyaik, elképzeléseik sem nagyon különböznek"
Valszeg igazad van, mert a tobbseguk autot akar meg hazat stb. Csak lehet, hogy aszt latja, hogy vannak akik tanulnak es ugy sem erik el eszt a celt, amig a familiben meg tobben inkabb elveszik masoktol a cuccot. Gyorsabb, 1xrubb.
Na akkor benevezel a 3 honap tanulmanyutra?