igric Creative Commons License 2005.06.24 0 0 975
Valamit nem értek nálad, Orbán Győző vállalkozásának miért kellene szüneteltetnie a munkát, miért kellene elutasítania az állami megrendeléseket amiatt, hogy a fia miniszterelnök? A dolomitbánya ráadásul olyan, hogy a termékét szinte kizárólag állami megrendelőknek lehet eladni. Mert a temetői sírokat szegélyező fehérmurva igényt három vakond ki tudja termelni.

Egyébként itt egy jelentés darabka, Orbán Győző másik főbűne, a Dunaújvárosi Acélműveknél történt vizsgálatok után:

„…a jelentés emlékeztet arra, hogy 1999-ig az Acélművek Kft. szinte kizárólag a Mészkő és Dolomit Kft-től vásárolt.

Az idősebb Orbán Győző által birtokolt Dolomit Kőbányászati Kft. 1999-ben már szállított dolomitot, 2000-ben a Mészkő és Dolomitnál 10 százalékkal olcsóbban. Az alacsonyabb ár ellenére az Acélművek két helyettes vezetője 2000 januárjában 10 éves, kizárólagos szerződést kötött a Zarándok János tulajdonában álló Mészkő és Dolomit Kft-vel, évi 1,2 milliárd forint értékben.

A Dunaferr új vezetése később e szerződést korrigálni tudta. Az új szállítási megállapodás szerint a jövőben a mészkő 100 százalékát, a dolomit 33 százalékát a Mészkő és Dolomit Kft., a dolomit 67 százalékát pedig a Dolomit Kft. szállítja.

- Az új feltételek mellett az acélművek mindkét alapanyagot a korábbinál kedvezőbb áron vásárolja, ami éves szinten 150 millió forintos megtakarítást eredményez - derül ki a MeH jelentéséből….”


Bár csak a magyarországi „Kádkőművek” átvizsgálási jegyzőkönyvei is ennyi síbolást tudnának megállapítani.


FORRÁS
Előzmény: geszthi (974)