vanchu Creative Commons License 2005.06.23 0 0 16
2. Az ótvar nagy pofon nem a néhány képviselői helynek szólt, hanem annak, hogy elbízta magát a fidesz, (szerintem) nem is igazán vették komolyan az mszp-t, aztán mégsem ők nyerték a választást. Ez igen nagy bukta volt, és ezt akkor a fidesz is így élte meg. Nemzethalál, meg újraszámlálás, meg minden.

3. Egy demokráciában, BÁRMIT meg lehet tenni, ha az embereket kellőképpen megpuhítják előtte. Lásd pl Irak meg azóta se előkerülő tömegpusztító fegyverek.

4. Ha a negatív kamány működik, akkor az (szerintem) leginkább a szavazótábort minősíti, a politikust vagy a pártot kevésbé. Az "íratlan szabályok" meg egy demokráciában csak annyit érnek, amennyit befolyásolnak a népszerűségen.

(Annó, a szocializmusban még léteztek íratlan szabályok, és ott elkerülhetett a gulágra, aki vétett ellenük. De pont egy demokráciában reménytelen íratlan szabályokban bízni)

Sőt, egy demokráciában még a törvény betűjét is át lehet hágni, mert ha az népszerűsget hoz, akkor a politikus (pártállástól függetlenül!) megmondja a frankót, aztán legfelejebb fizet valami bírságot, vagy az új kormány alatt eltussolja az egészet. Volt már erre példa bőven mindkét oldalról. Maximum számogatnak előtte, hogy jobban megéri-e, mint egy TV-reklám...

Előzmény: BaSand (12)