Essty Creative Commons License 2005.06.21 0 0 167
hát elolvastam a véleményeiteket az új filmről és úgy gondoltam ehhez már nekem is van pár hozzászolnivalóm...
Én már nagyon vártam a filmet és 16-án este már benn is ültem a moziban, és nekem nagyon nagyon tetszett. Több okból piszkáltátok a filmet, persze mindenkinek szíve joga eldönteni hogy tetszett-e neki, de azért egy két dolgot jó lenne néha figyelembe venni:

1. Sok "fanatikusnak" az nem tetszett hogy eltér a film a könyvtől. De azt csak kevesen veszitek figyelembe hogy maga D.A. volt az ki a legtöbb változtatást írta. Így pl ő írta a Zaphod-Trillian-Arthur szerelmi háromszöget!!!! Ezenkívűl ő írta Humma Kavula alakját is! Gondoljatok bele hogy ha megmarad minden eredetiben mi lett volna a film??? Ami könyvben fekszik nem minden esetben ok a vásznon is...dög unalom lett volna az egész, hiszen a cselekmény valjuk be nem túl hosszú (nem is az a lényeg) Szóval az olyan szövegek amik azt hangoztatják hogy D.A. forog a sírjában ezek után elég hiteltelenek nem?!

2. Többek szerint nem rossz a film, de "ebből a könyvből többet is ki lehetett volna hozni" Nos egy könyv élménye sohasem lesz olyan mint egy filmé, azért mert a könyvnél az ember saját maga képzeli el a dolgokat, a filmnél meg azt kell elfogadni ahogy a rendező képzelte el; ez van. Amúgy én örülök hogy nem próbálták meg azt a fajta humort teljesen beleépíteni a filmbe mert hát azt akkor tényleg el is lehetett volna szúrni.

3. Végül a szereplőkről... Úgy tűnik azzal majdnem mindneki egyettért, hogy nagyon jól játszanak. Szerintem Sam Rockwell brilliáns! Tökéletesen alakítja a beképzelt, egoista duplán-üresfejű Zaphodot. Martin Freeman is pompás Arthur (én pont ilyennek képzeltem el): aranyos, estlen, mindenért pánikoló figura. Szlartibartfaszt is tökéletes. Akik szerintem nem játszottak rosszul csak olyan átlagosan az a Fordot alakító Mos Def és a Trilliant alakító Zooey Deschanel. Ők is jók de az előző három színész játékának a közelébe se érnek.

Végezetül csak annyit szeretnék még mondani hogy várom az ellenvéleményeket!