boattis Creative Commons License 2005.06.21 0 0 822

Köszönöm, remélem a hatásfoka is legalább olyan jó, mint egy profi gyárinak.

A levezetések szigetelésére majdnem egy egész tubus sziloplasztot elnyomtam, gyakorlatilag a cső abba van beágyazva. A padlástér üres, nincs beépítve. Tető telibe deszkázott, zsindely fedés, nem hiszem hogy be fog ázni.

A tény: tegnap a 22 fokos 240 liter vizet 63 fokra melegítette a 4 nm kollektor.

Este 1/2 8-kor még bekapcsolt a szivattyú, és rámelegített a 62 fokos vízre. (dT 15 C fokra van állítva kollektornál és 10 C fokra a hőcserélőnél) Első nap alapján ez bizonyult a legoptimálisabbnak, de még nem volt időm sokat játszadozni vele. A hőcserélő primer bemenő és szekunder elmenő vízhőfok között átlagban 5 C a különbség. A HMV hőcserélő után sorba van kötve még egy hőcserélő, ez fogja a medencét fűteni, amikor a HMV tároló hőcserélőjének távozó vize meghaladja a medence vízhőfokát. Ezt a hőcserélőt a medence vízforgatója fogja kiszolgálni, nem lesz + keringtető. Egy hétig csak a csövezést és a villany kábelezést csináltuk a medencéig.

A szabályozó rev1.0 készülget, de még mindig néha kifagy, úgyhogy a lehozott hőmennyiséget még nem tudom mérni, pedig baromi kíváncsi vagyok már rá.

Ha csak HMV-re kellene a szolár, nem lenne érdemes 4 nm-nél többet tenni, mert nem tudjuk 5 fővel elhasználni a 240 l 63 fokos vizet. Persze nem árt, ha va némi tartalék, mert lesz még tél is. A hatásfokot igazán hidegben fogja megmutatni.

Üdv: boattis

Előzmény: kiviszem (811)