Üdv Mindenkinek!
Egy kis időre eltűntem az éterből, de azért figyelemmel kísértem a topikot.
Végre-valahára tudtam némi időt szakítani a saját kollektoraim felhelyezésére is.
Egyenlőre a D-NY tájolású kollektorok kerültek fel, később követi őket a D-K-i.
A szabályzóval voltak némi problémáim. Egyenlőre az abszolút 0-s béta változattal működik, semmi fordulatszám szabályozás, csak sima relék, mert a PIC ötletszerűen kifagyott. Alapváltozatban kifogástalanul műkszik, a végleges változatban némi leválasztásra és zavarszűrésre lesz még szükség.
A 25-40-es Grundfos keringtető szivattyú II fokozatban is feltölti a rendszert, és ebben a fokozatban du. 2-5-ig nem is kapcsol ki a szivattyú (ez az ideális tájolás), nem ereszt vissza a Drain-back rendszer. Szinte stabilan tartja a 60 C lejövő hőfokot. A hőmennyiség mérő csak az 1.0 mod szabályzóban van, amint elkészül a zavarszűrése, konkrét értékeket tudok mondani.
A csövek szigetelését egyenlőre ne kritizáljátok, ez volt éppen kéznél, utólag atom szigetelést fog kapni.
A rendszerben az alapnyomást 0,3 bárra állítottam be. A kollektorok felhelyezése után, mire bekötöttem a hidraulika csöveket, 153 C lett az üresjárati hőfok. A vizet nekiengedve a kollektorokra, 0,6 bárra nőtt meg a nyomás pár másodpercre, majd visszaállt az eredeti nyomás.
Feltettem néhány képet ide:
http://kep.tar.hu/boattis/50084186#2
Tegnap este már ingyen meleggel fürdött a család!
Ha kérdés van, csak ne türtőztessétek magatokat!
Üdv: boattis