NeomatiK Creative Commons License 2005.06.15 0 0 776

A felforrást én is úgy értettem, hogy ha nem keringteted a vizet és nem adja le hőjét.

A gőzképzéshez nem nagyon tudok hozzászólni. Csak annyit, hogy az rengeteg energiát igényel a párolgáshő miatt, ami ha jól emlékszem vízre 2200 kJ/kg. Érdemesebb lenne 100 C fok alatt tartani a közeget. Hacsak nem több lakás ellátásáról van szó; meghatározóan a turbina, átalakítók stb költsége miatt.

Viszont ha fókuszált fénnyel megvilágítanánk egy Peltier-elem (azt hiszem ez az amiben hőmérsékletkülönbség hatására áram indukálódik) egyik "lábát", akkor csapolhatnánk a Voltokat. Jó sokat sorba kéne kötni, mert 1V körüli értéket produkál emlékezetem szerint.

Na most akkor számoljunk autóakkumulátorral, kérek egy kis segítséget is :)

Szóval a 230V váltóáramhoz milyen tárolóra lenne szükség?

Kell hozzá 18 db akksi. az kb 18*9000 Ft (kapacitástól függően) = 162000 Ft

meg AC-DC átalakító, ez nem tudom mennyibe kerülhet. Átlag 3500 Ft-os havi villanyszámlával csak az akksi árából 54 hónapig azaz 4,5 évig van hálózati villanyom jelen árak szerint. Viszont caklipakli 10-15 éves megtérülés nem is olyan rossz, ha nem megy tönkre semmi és utána ingyen van az áram.

De ezek után lehetséges, hogy a turbinás megoldás lenne a jobb és gazdaságosabb.

Előzmény: Freddy56 (771)