Freddy56 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 774

Sziasztok!

Köszi a bíztatásokat, ellenbíztatásokat, ennek ellenére most úgy vagyok mint az egyik nagy példaképem, A. Einstein, az egyik anakdotában: egy újságíró megkérdezte, éppen mivel foglalkozik, ezt válaszolta: "Most a relativitással foglalkozom. Ezt úgy kell érteni, hogy ha sikerül bebizonyítanom az elméletemet, akkor a németek azt mondják, hogy német, a franciák azt, hogy európai, az amerikaiak pedig, hogy az egész emberiségé vagyok. Ha nem sikerül, akkor az amerikaiak az fogják állítani, hogy egy újabb lökött európai, a franciák, hogy csak egy fantáziátlan német, a németek pedig, hogy egy flúgos zsidó."

(Ez amúgy a Füles 24. heti számából való idézet).

Arról már én is olvastam, hogy ilyen rendszerrel vizet forraltak, kaját - saslikot - sütöttek.- Viszont végiggondolva Ferembá korábbi levelét, és biztosítom a keringetett vízmennyiséggel a termelt hő elvitelét, és szükség esetén egyes kollektorokat merőlegesre állítok a napsugárzásra, akkor a hőtermelés elég jól kézben tartható.

Mint régebben írtam, ha gőztermelésre használom, akkor generátor meghajtására is alkalmas lehet, de mint már akkor is írtam, ez egy más téma, a kollektorok által gyüjtőtt hőmennyiséget is fókuszálni kéne.

Végül is a lényeg: az adott örök energiát szeretném befogni, ezzel is kímélve a környezetet ( és a pénztárcát). Az üvegek árai tényleg borzasztóan magasak. Azt még el tudom képzelni, hogy egy-egy viharosabb nap után a Biztosítóban üvegkárt jelentsek be, viszem a számlát, de hogy ezzel a módszerrel az egész kollektorfelületet leborítsam, kizárt.

A környezetbarát támogatáshoz csak annyit: fúratsz egy Norton kutat, hogy önellátó legyél vízből,: vagy adózol a kivett víz után, vagy ha elhallgatod, meghág..k. Mert kevesebb vizet használsz a vezetékről, így kevesebb a csatornadíjad is, bár ennek a víznak nagy részét a kerted locsolására használod fel, azaz ugyanoda juttatod vissza. Szerintem a szivattyú használatával - áramdíj - már meg is fizetted a díjat.Felszereled, a napkollektort, nem használod az állam által biztosított melegvizet, meghág..k, felszerelsz egy több táblás napelemcellát, és a világítás jó részét, és egyéb nem túl nagyfogyasztású háztartási gépeidet saját villamosenergiával látod el: meghág...nak.

A szolgáltatók egyszerűen nem viselik el, hogy egyre több ember tőlük függetlenül szeretne élni.

Vasárnap jön a fiam, az elrontott kollektort most már precíz gépekkel újra kezdjük, (ács, és igen komoly gépei vannak, nem úgy mint nekem: ráspoly, smirgli) és remélem, még ebben a hónapban beindul a termelés.

Természetesen, ha a rendszer beindul, fotók és leírások közlésre kerülnek.

Üdv: Freddy

 

Előzmény: kiviszem (773)