comeback Creative Commons License 2005.06.14 0 0 160

Tisztelt Képviselő Társam!

 

Ezzel a levéllel szeretnék eleget tenni felkérésednek, melyet a velem kapcsolatos vizsgálóbizottság ügyében intéztél hozzám. Leveledben azt a kérdést fogalmaztad meg, hogy miniszterelnökségem idején, 1998 és 2002 között származott-e családomnak jövedelme állami támogatásból, különös tekintettel a feleségem résztulajdonában álló, szőlőműveléssel foglalkozó társaságra. Kérdésedre a következőket válaszolom:

 

1. Mellékelten küldöm e szóban forgó gazdasági társaság képviselőjének levelét, melyből egyértelműen kiderül, hogy a társaság tagjainak 1998 és 2002 között osztalékfizetés egyáltalán nem történt, így a tulajdonosoknak semmilyen jövedelme nem származhatott a cég tevékenységéből.

 

2. A mellékelt levélből az is kitűnik, hogy feleségem a cégben lévő mintegy 6 százalékos tulajdonrészét eladta. Az értékesítés névértéken történt, vagyis családomnak jövedelme ebből sem származhatott. Mindebből következik, hogy a cég által törvényesen elnyert állami támogatásokból családomnak semmilyen jövedelme nem származott.

 

3. Családom vagyoni helyzete 1998 óta teljesen nyilvános. Feleségem és jó magam vagyonnyilatkozatunkat minden esztendőben nyilvánosságra hozzuk, ezekből a család vagyoni helyzetének alakulása folyamatosan nyomon követhető. Vagyoni helyzetünk alakulásából bárki számára látható, hogy családunknál vagyongyarapodás állami támogatásból nem történt.

 

Mindezekből világosan látható, hogy 1998 és 2002 között családomnak állami támogatásból semmilyen jövedelme nem származott.

 

 

Aki mást állít, az valótlant állít.

Egyebekben pedig meghívás esetén állok a bizottság rendelkezésére.

 

Baráti üdvözlettel: Orbán Viktor

Előzmény: tejfölfancsi (156)