lbi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 56

Eprészeknek!

Ma ('050614) voltam (56) "ezüst" nejemmel (48) a Szentendre (Bp-től a kezdete) és Pomáz között lévő "fiatalabb" eperföldön. Ez (Bp felől az első lámpánál balra Pomáz/Dobogókő felé) az Interspar után található. Itt lassan jobbra a "szedő"-föld vége után hirtelen "egyirányú" földút mellet van (még "TOY-TOY" is) és valódi (saját látású/szedésű/evésű...) eper is, hatalmas mennyiségben. Ma 270/250 (10 kg alatt/felett) .-Ft volt. Sokat ettünk, egy óra alatt 20,1 kg-ot (5025.-Ft) szedtünk lazán a saját edényeinkbe. A helyszínen is lehet venni (cca. 4 kg-os férőhelyű) "háncsdobozt", de bármit lehet vinni cipelkének (a Tárát rögzítik). Én sajna nem vittem fürdőgatyát, így rövidnaciban és sapka nélkül (előkészítettük, de itthon maradtak) egy órán át (am:11.00-12.00) megspóroltuk a "szoli" költségét is (... és csudi képeket is csináltunk), most meg pilledünk, mert jönnek a gyerekek, unokák..., 'tán marad későbbre is, mert dzsemnek is igen finom.

Nekem tetszett, de ez a szedés már a sokadik volt, a '80-as években meg nekem is volt néhány nm-es "eperföldem", de az már a múlté, most aki teheti, menjen "KI A LEVEGŐRE, SZEDD MAGAD", ... és aki "jobban" érdeklődik, írjon....