tofe99 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 6608
1315AD:
Kína nincs többé, Németországnak 1-2 köre van, bár az egyik szigetes városát az istennek sem adja ide, úgyhogy azzal meg kell várnom, amíg meglesz az amphibious war. Mindegy, már nem sok vizet fognak zavarni, ha száműzöm őket Szumátrára...
Eddig sem éltek volna, ha nem akartam volna biztosítani a teljes kulturális határuk átvételét telepes hordáimmal. Ezzel aztán szépen "megközelítettem" az orosz városokat is, némelyiket saját területről fogom tudni ágyúzni. De először Indiát kell elintézni, mert valamiért megharagudtak rám. Csak tudnám, hogy miért. Mindig minden szerződést betartottam velük szemben. Bár így jobban végiggondolva ők léptek ki a németellenes szövetségből, úgyhogy nekem kellene idegesnek lennem rájuk. Enyém így Európa, Észak-Afrika a Szahara nagy részével, és a teljes Kelet-Ázsia. Meg persze Ausztrália és környéke, valamint az Amerikai kontinens felső háromnegyede. Az inkákat a végére hagyom.

Ami a kommunizmust illeti, vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt tudományban nem sokkal rosszabb, mint a köztársaság, a távoli városok termelékenysége lenyűgöző, mindazonáltal az, hogy csak emberáldozattal lehet siettetni a termelést, az nem túl jó. Persze úgy már túl jó is lenne...

Ha nem váltottam volna, talán hamarabb végeznék pár körrel, de megfogadtam, hogy kipróbálom végre...