Sweep Creative Commons License 2005.06.12 0 0 252
Tripleseven!

Köszönöm empatikus hozzászólásodat.

Érdekes kérdéseket vetettél fel.
Az általad lefitymált nyomásveszteség-mérő készülék a jelenleg legmodernebb, több mint 4000 Euróba kerül, és képes azt is mérni amit a gázszerelő nem.
Ilyennel dolgozom én is.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy az égéstermék-elvezetők többségének tömörsége nem felel meg az MSZ EN 1443-ban előírtaknak, annak ellenére, hogy a gázkészülék üzemel, gázszerelő beüzemelte.
A mérés képes kideríteni olyan tömítetlenségeket, amelyek lehet hogy csak később okoznak gondot. A gázszerelők által mért, ha egyáltalán mért, eredményekben nem bízom, mert a gyakorlati tapasztalataim azt mutatják, hogy képesek beüzemelni, az olyan készülékeket is, ahol még az előírt 200 Pa nyomást sem lehet elérni, mert nem ér össze a belső cső, nincs, vagy összegyűrődött a tömítés, stb..

Természetesen ez nem minden gázszerelőre jellemző. Szerencsére.

A laikus tulajdonos nem veszi észre a trehány munkát, mert a készülék üzemel. Pedig Ö fizet rá a legjobban.
A gázszolgáltatónak nem érdeke a mérés megkövetelése, mert tömörtelen elvezetőkkel max nem lesz tökéletes az égés, így a készülékek rosszabb hatásfokkal üzemelve több gázt fogyasztanak.
A szervizeseknek sem érdeke, mert igaz, hogy így hamarabb tönkremegy a készülék, de nagy valószínűséggel csak a garanciaidő lejárta után.

Minden normális beépítési útmutatóban a közvetlenül a készülék fölé írják elő az ellenőrző idom beépítését.
Ez a Te érdeked is, mégis jobban hiszel a Tőled a munkájáért pénzt kérő gépészednek, mint a mérést el nem végző, így ezért pénzt nem kérő vizsgálóknak. Akiknek semmi érdekük nem fűződik a hiba feltárásához, max nem hajlandóak a szabálytalan kivitelezésre áment mondani.

A gépészed remélem majd bíróság előtt is tudja bizonyítani, az általa tett kijelentést, amit Te nagy nyilvánosság előtt, névvel, beosztással pontosan beazonosíthatóan megismételtél.

Az általad „megpróbált lehetetlen” csak Pest megyében lehetséges.

Normális önkormányzatok, csak akkor adnak használatbavételi engedélyt, ha az épületen lévő összes égéstermék-elvezetőről van kéményseprő szakvélemény.

„Rohadt, korrupt” kéményseprőt pedig ne engedj be! Persze csak, ha meggyőződtél róla, hogy tényleg az.

További kellemes „örömködés”-eket kívánok!

Sweep


Előzmény: tripleseven (244)