Ezt az anyagot gondoltam ide beteszem. A MOMART felhívását idézem
(kontakt megvan ha kell valakinek)
Én nagyrészt egyetértek vele, egyre kevesebb a zöld Budapesten, ne csökkenjen tovább.. :(
(Az EB-t pedig sajnálnám, ha nem sikerülne, nem a rendezés ellen vagyok én sem)
szóval az idézet:
"ÓVJUK BUDAPEST ZÖLD SZIVÉT
A MARGITSZIGETET
ADÓNKAT NE 72 FA KIVÁGÁSÁRA ÉS AZ USZODA MAGÁNOSITÁSÁRA KÖLTSÉK
A Mozgalom a Margitszigetért Közhasznú Egyesület tagjai a sport és a természet elkötelezett hívei tiltakoznak a szigetre tervezett beton és acél létesítmények megvalósítása ellen.
A közvélemény előtt elhallgatják, hogy ezen létesítmények megépítése nem feltétele a 2oo6 évi Úszó Európa Bajnokságnak, hisz ehhez csak a Sportuszoda kisebb átalakítására és igy a most előirányzott több mint 2 milliárd forint töredékére van szükség- lásd a Nemzeti Úszószövetség előírásait ( www.fina.org ).
Közpénzeinket olyan beruházásba fektetni mely 72 fa kivágásával, jó minőségű vizet adó kút eltömésével, a szigeten 5 emelet magasságú ugrófal építésével, zöldterületek lebetonozásával jár- megsértve ez Alkotmányban biztosított de így megsértett az egészséges környezethez való jogunkat. De vajon miért és mire akarják adóforintjainkat így elkölteni?
Választ erre a Nemzeti Sporthivatal és a Fővárosi Önkormányzat között létrejött (álláspontunk szerint jogellenes) Használati Megállapodás szövege ad, mely szerint közterületen közpénzből magántulajdon jöhet létre, megnemnevezett személy részére. Különben ha már a szigetnek ártanak, miért nem maradhat a beruházás köztulajdonban? Mert talán akkor a "jókor, jó helyen levő személyek" akár gyermekeink, unokáink egészsége és eladósítása árán is nem használhatnák saját céljaikra.
A mozgalmunk várja tiltakozásukat a Magyar Köztársaság Kormánya címére: 1o55 Budapest Kossuth Lajos tér 4. Tel.4413000 fax 4413050, és ha szükséges a később megrendezendő helyszíni tiltakozásra.
TILTAKOZZUNK EGYÜTT MÍG NEM KÉSŐ A SZIGETÉRT
Mozgalom a Margitszigetért"
Június 15.-én szerdán 18óra 3o p.kor a Petőfi Rádióban kerekasztali vita lesz a MOMART és az uszodaépítő cég között. Aki tudja hallgassa meg, betelefonálni is lehet majd úgy hallottam. Tegyük meg!
Nekünk ez a beruházás amellett , hogy a mi pénzünkbe fog kerülni, nem fog semmi jót hozni, építése során megterheli, elrontja az egyetlen utat,szennyez,zajong, olyan építményeket hoz létre amik amint azt a maketten is látni lehet (lésd Helyi Téma junius 8 -5 old.) nem a szigetre illenek. Hisz ott épp a természetes környezet az érték. Aztán mint bajnokság megrendezésére ott vannak a rizikók, hisz a Duna vízszintje lehet alacsony mikor nem lehet vizi úton tömegeket ide hajókáztatni,meg ha magas,áradásos akkor löttek az egésznek.