wizes Creative Commons License 2005.06.11 0 0 8993

Nem a lóphact nem mondott, görbét -; xart dumált a "nagyokos"!

Ez egy politkiai maffiózó aki mindenbe beleugat!

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55129&p=3

 

"Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Világgazdaságnak adott mai interjújában arról beszélt, hogy egy pénzügyi válságra radikális adócsökkentés a válasz, melyet egyrészt a régióban elindult "brutális" adóverseny kényszerít ki, másrészt a lelassuló magyar gazdasági növekedés. Orbán szerint elsőrendű nemzetgazdasági érdek, hogy az euró bevezetésére megfogalmazott 2010-es céldátum "ne mozduljon", az ekkor történő euróbevezetés szándékát garantálni tudja Orbán. Ezzel szemben ugyanakkor elismerte, hogy nem szabad minden áron ragaszkodni ehhez a céldátumhoz.

A 2006-os választások megnyerése után 2007-re ígéri a radikális adólépéseket a politikus, melyek saját bevallása szerint is az elkövetkezendő 1-2 évben átmenetileg megnövelhetik az államháztartási hiányt, mielőtt elkezdik éreztetni pozitív hatásaikat. Csakhogy a konvergencia-folyamat alapján épp a 2007-es és 2008-as esztendők a kulcsfontosságúak a maastrichti kritériumok közül a számunkra várhatóan legnehezebbnek bizonyuló költségvetési feltétel teljesítésére. A pártvezető egy meglepő kijelentetést is tett az államháztartási hiány finanszírozása és a lakossági betétek összefüggéséről.

 

.................

 

Az orbáni gondolatmenetet ezen a ponton érdemes kissé jobban is átgondolni, hogy rájöjjünk, ellentmondásosak a törekvések. A 2007-től rajtoló radikális adócsökkentések már a 2007-es évben komolyan éreztethetik hatásukat, míg az ezen keresztül célzott gazdasági felpörgetés egyrészt erősen külső konjunktúra-függő, másrészt nem azonnal, és nem 1:1-ben éreztetheti hatását. Az átmeneti hiánynövekedést pedig épp akkor kell bekalkulálni, amikor a konvergencia-program a "véghajrájához érkezik": legkésőbb 2008-ra kell ugyanis teljesítenünk a 3%-os GDP-arányos államháztartási keretfeltételt. És ne feledjük el, hogy a jelenlegi helyzet szerint 2007 tavaszán megszűnik az az átmeneti lehetőség, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetésekkel korrigált - alacsonyabb - hiányszámokat mutathassuk ki.

Így tehát az euró 2010-es bevezetése épp a gazdaság "rendbetételére" hozott intézkedések miatt kerülhet végveszélybe. Ezt pedig a befektetők már előbb megérzik, bekalkulálják, így az Orbán által is emlegetett rövid távú finanszírozási gondok épp az "átmenet" éveiben jelentősen felerősödhetnek. Amint tudjuk, a 2010-es csúszás veszélyeire már több külföldi, illetve belföldi szakértő, illetve intézmény is felhívta a figyelmet.

.................."

 

Ezt már kommentálni sem kell.

Hülye mitugrász csak pofázik!

wizes.

 

 

Előzmény: Törölt nick (8992)