Most megint kinn reszeltem a formát, és gondolkodtam. Én vagyok egyedül hülye az országban? (most politikusok kizárva). Más csak a sík rendszerben gondolkodik? Ha mindent átgondolunk, az egységnyi felületre az energia sugárzás ugyanannyi, tehát nincs különbség a sík és a "görbe" gyüjtő között. Ráadásul a síknál nincs gond, osztok, szorzok, 15 cm-re 1 cső, és kész. Itt? Nem tudom, mivel az energiát igen kicsiny helyre koncentrálom, lehet, hogy az adott szakaszon már fel is forr a víz.
Szóval érzem, ingoványos területre tévedtem, és a kísérleteket nekem kell elvégezni. Ha tud valaki ilyen ingoványos területről értékelhető adatokat, segítsen!!
Csak arra gondoljatok bele, egy szar szemüveggel is füstöl az újság fekete betűje néhány mp múlva, akkor egy fél nm-es felületen mekkora hőmennyiség gyüjthető össze. (egy pár köbcentiméter víz, egy adott sebesség alatt, az 1 m hosszon, biztosan felforr, ki lehet számolni, hogy pl 20 mm-es rézcső esetén ez hány cm3).
Most vége, megyek megint reszelni, és kérem a parabolával kapcsolatos észrevételeket. Már előre sejtem, vesztettem, nagyobb százalék ellene.
Üdv: Freddy56