tfa Creative Commons License 2005.06.09 0 0 12
Elismerésem, tényleg elindult!

"Budapest "mostohagyermeke" demonstrál


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma délután öt órakor fórumot tart a csepeli Munkásotthonban. Teszi ezt a "száz lépés" programjának keretében, és teszi ezt úgy, hogy közben Csepel az elmúlt három évben Budapest "mostohagyermeke" lett, inkább visszafelé fejlődött, mint előre. 2003-ban bezárták a kórházat, egyetlen életmentésre is alkalmas esetkocsija van a csepeli mentőszolgálatnak, a mentőállomás korszerűtlen, beázik, a gerincút mentén lakókat a hatalom megpróbálja kisemmizni. És ez csak alig néhány probléma a sok közül.

Ilyen körülmények között a kerületben álságos a "száz lépés" programjának kormányzati propagandája. Ezért a Fidelitas csepeli szervezete és a csepeli polgári körök a fórum előtt demonstrációt tartanak a Munkásotthon előtt.

A rendezvénnyel a céljnk a figyelemfelkeltés a lakosság problémáinak folyamatos szőnyeg alá söprése ellen. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fórumát nem kívánják megzavarni, ezért a demonstráció 16:40 perctől a fórum kezdetéig tart, helyszíne a Munkásotthon előtti parkoló - áll az Ábel Attila által jegyzett közleményben. Ő csepeli önkormányzati képviselő, a Fidelitas budapesti alelnöke. "