Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 170
Szóval az apartheid demokratikus állam. Szép.

E kettő nem zárja ki egymást, hiszen -ilyen kontextusban- önkéntelenül adódik a kérdés, az USA mikortól számít demokratikus államnak? (a white-only feliratok nem csak Dél-Afrikában léteztek, nemde? a "white areas" ugye nem csak náluk létezett, most akkor az Államok mikortól demokratikus?)

De jobb, ha az engem vitára késztető kijelentésedet vizsgáljuk:
"A többségi társadalom negativ diszkriminációjával riogatás - demokratikus államban - bizony rasszista propaganda"

Amire az eredeti hsz-em irányult ez. Amit Dél-Afrika mai gyakorlata helyből cáfol. Hacsak nem faji alapon -TGM után egyáltalán nem szabadon, ez mostanság aktuális nálunk:-), a fő ellenség a fehér rassz, illetve amit az képvisel- viszonyulunk a témához. Mert ha igazat adunk neked, akkor mivel magyarázható a Dél-afrikai pozitív diszkrimináció? hiszen a fehérek jelenleg kisebbséget alkotnak.

Az ujfasiszta afrikaner szerveződéseket pedig elég nehéz volna kisebbségként beállitani.

Ezt hogy gondolod, ha részleteznéd, egy fehér kitesz tíz feketét, vagy hogy, az erő velük van?:-)

Azok törvénysértően müködő náci csoportosulások, nem pedig nemzeti kisebbség.

Nem feltétlenül, vannak önként elkülönülő csoportjaik, hiszen hogyan lehetne máshogy? De ugyanez igaz a maláj, indiai, kínai csoportosulásokra is. Sőt, ugye a feketék sem egységesek, a zuluk -feketék ellen- etnikai alapon elkövetett írtásai felülmulják bármelyik fehér vérengzést. Miért csak a fehéreknél gond? A legkiszolgáltatottabb helyzetben ugye a busmanok vannak, de azok nagyívben leszarhatók, hiszen nem a fehérek tartják félrabszolga státuszban őket, akkor már nem számít?
Előzmény: Platon (167)